Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 2 db közepes cukkíni (kb. 35-40 dkg.)
  • 2 db tojás
  • 10-12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

A cukkínit megmossuk, a végeit levágjuk és lereszeljük. A 2 tojást egy tába felütjük, egy villa segítségével habosra keverjük. Sóval, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.

Hozzákeverjük a már lereszelt cukkinit, a zablisztet és jól összekeverjük.

Egy pizzasütőt sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt az egyik felét készre sütjük, majd a sütőből kivéve óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, 10-12 perc alatt.

A megsült tésztánkat ízlés szerint tejfölös vagy paradicsomos szósszal megkenjük,  és a kívánt feltéttel megrakjuk, reszelt sajttal megszórjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Egy recept, amellyel egészen a Küldd el a recepted című újságig jutottam.

Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..