Egy recept, amellyel egészen a Küldd el a recepted című újságig jutottam.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés: 30 perc
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A tortilla hozzávalói:

  • 50 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 tk.
  • 0,5 dl olaj
  • 3 dl langyos víz

A töltelékhez:

  • 2 - 3 db paradicsom
  • 1 - 2 db lilahagyma
  • 30 dkg sonka
  • 1 csomag bacon
  • 1 kis pohár tejföl
  • 1 csomag lapsajt
  • 20 dkg trappista sajt

Elkészítés:

  • A tészta összes hozzávalóját összedolgozzuk, de arra figyeljünk, hogy a vizet csak fokozatosan adjuk hozzá,annak függvényében, hogy ruganyos, de mégis masszív tésztát kapjunk.
  • 10-15 perc dagasztás után lisztezett nyújtódeszkán 8 egyforma cipót formálunk belőle. Nedvesített konyharuhával letakarjuk, 30 percig pihentetjük.
  • Pihentetés után egyesével kör alakúra, 3-4 mm vastagra nyúltjuk őket (sülés közben egy picit megkel)
  • Egy serpenyőt előmelegítünk közepes lángon, és minden zsiradék nélkül belehelyezünk egy lapot. Oldalanként 1-2 percig sütjük.  Elég, ha egy kis barnás színt kap, a későbbiek folyamán és úgyis pirul.
  • Sokféle tölteléket használhatunk, de az általam használt a következő:  A serpenyőbe helyezünk 1 már kisült tésztát, amit megkenünk 1 kanál tejföllel. Ezt követően  ráfektetjük a lapsajtot, az előre megpirított bacont, sonkát. Ráhalmozzuk a paradicsomot, hagymát, majd sajtot reszelünk a tetejére.
  • Ha az alsó sajtréteg eléggé megolvadt,akkor lezárjuk a tetejét egy másik tortillával (amit szintén megkenünk 1 kanál tejföllel) és egy tányér segítségével átfordítjuk a másik felére, addig míg itt is megolvad a sajt, ez kb. 1-2 perc.(A sajt fogja össze, így nem esik szét)

Megjegyzés:

img017

 

Fanni Fanni

Aszalt paradicsomos szósz, lehelet vékony spanyol sonka, rukkola és parmezán darabok.

Mindig dupla adagot kell készítenem, mert hamar elfogy,de szerencsére gyorsan megvan.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .