Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Pihentetés 40 perc
Összesen: 1 óra 50 perc
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db főtt burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. olaj
  • egy csipet
  • egy csipet cukor
  • 3 - 4 dl víz
  • 1 dl tej

A feltéthez:

  • tejföl
  • szalonna (császár/bacon)
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • füstölt kolbász
  • trappista sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a felfutott élesztőt, a pépesre tört főtt burgonyát és a víz fokozatos adagolásával sima, jól kezelhető tésztát készítünk.
  • 40-50 percen keresztül, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180°-on körülbelül 5-8 percig elősütjük.
  • A sütőből kiemelve fokhagymás tejföllel megkenjük, ráaprítjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Ha a hagymát és a szalonnát előzetesen megpirítjuk sokkal finomabb lesz a kenyérlángosunk.
  • A feltéttel megrakott tésztát visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

Fanni Fanni

Az angol reggelik elengedhetetlen kelléke.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .