Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Előkészület: 40 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Pihentetés 40 minutes
Összesen: 1 hour 50 minutes
Adag: 1 tepsi

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 1 db főtt burgonya
  • 60 dkg liszt
  • 2 dkg élesztő
  • 1 ek. olaj
  • egy csipet
  • egy csipet cukor
  • 3 - 4 dl víz
  • 1 dl tej

A feltéthez:

  • tejföl
  • szalonna (császár/bacon)
  • lilahagyma
  • fokhagyma
  • füstölt kolbász
  • trappista sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk az olajat, a sót, a felfutott élesztőt, a pépesre tört főtt burgonyát és a víz fokozatos adagolásával sima, jól kezelhető tésztát készítünk.
  • 40-50 percen keresztül, letakarva, meleg helyen duplájára kelesztjük.
  • A pihentetés után lisztezett deszkán ujjnyi vastagságúra kinyújtjuk. Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük.
  • Villával megszurkáljuk és előmelegített sütőben, 180°-on körülbelül 5-8 percig elősütjük.
  • A sütőből kiemelve fokhagymás tejföllel megkenjük, ráaprítjuk a szalonnát, kolbászt, hagymát és vastagon megszórjuk reszelt sajttal.
  • Ha a hagymát és a szalonnát előzetesen megpirítjuk sokkal finomabb lesz a kenyérlángosunk.
  • A feltéttel megrakott tésztát visszatesszük a sütőbe és pirosra sütjük.

Fanni Fanni

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Mindig dupla adagot kell készítenem, mert hamar elfogy,de szerencsére gyorsan megvan.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .