Nagyon sok cukkini termett a kertünkben, így kísérletképp próbálkoztam ezzel az egészséges pizzával.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 15 perc
Összesen: 35 perc
Adag: 1 pizza

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cukkini (kb. 35-40 dkg)
  • 2 db tojás
  • 10 - 12 dkg zabliszt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors

Elkészítés:

  • A cukkínit megmossuk, a végeit levágjuk és lereszeljük. A 2 tojást egy tába felütjük, egy villa segítségével habosra keverjük. Sóval, és frissen őrölt fekete borssal ízesítjük.
  • Hozzákeverjük a már lereszelt cukkinit, a zablisztet és jól összekeverjük.
  • Egy pizzasütőt sütőpapírral kibélelünk és a tésztát egyenletesen belesimítjuk. Előmelegített sütőben, 180°-on, körülbelül 15-18 perc alatt az egyik felét készre sütjük, majd a sütőből kivéve óvatosan megfordítjuk és a másik oldalát is megsütjük, 10-12 perc alatt.
  • A megsült tésztánkat ízlés szerint tejfölös vagy paradicsomos szósszal megkenjük,  és a kívánt feltéttel megrakjuk, reszelt sajttal megszórjuk.

 

Fanni Fanni

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

A legfinomabb pizza tészta, amit valaha is készítettem.

Tökipompos, kenyérlángos, kemencés lángos avagy a régi idők egyik legfinomabb éhségcsillapítója.

Hozzászólások
    • Köszönöm a pozitív visszajelzést! 🙂 Már csak ezek miatt is megéri! 🙂

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .