Instagram

Follow Me!

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 70 dkg pulykamell
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • zsiradék

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk. A füstölt szalonnát is ízlés szerinti (kisebb) méretűre aprítjuk, és a hagymához adjuk.

Amikor a hagyma félig megpuhult hozzáadjuk az előre felvágott paradicsomot és paprikát.  Miután ezek jól összesültek hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet és a gombát.

Amint a hús kifehéredik egy picit őrölt pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kis vízzel, hogy megpuhuljon.

Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, mustárral ízlés szerint ízesítjük.

A puha gombához és húshoz a liszttel előre elkevert tejfölt hozzáadjuk, behabarjuk és jól összeforraljuk.

Tésztával vagy galuskával fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..