Instagram

Follow Me!

Ha egy pikáns ragura vágyunk, ami más, mint a megszokott pörkölt, akkor érdemes elkészíteni.

Hozzávalók 4 főre:

  • 2 szelet füstölt szalonna
  • 3 nagyobb fej vöröshagyma
  • 70 dkg pulykamell
  • 30 dkg gomba
  • 2 db paradicsom
  • 2 db paprika
  • 1 kis pohár tejföl
  • 2-3 evőkanál liszt
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint mustár
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • őrölt piros paprika
  • őrölt fekete bors
  • zsiradék

Elkészítés:

A hagymákat megtisztítjuk, és apró kockákra vágjuk. A zsiradékon üvegesre pároljuk. A füstölt szalonnát is ízlés szerinti (kisebb) méretűre aprítjuk, és a hagymához adjuk.

Amikor a hagyma félig megpuhult hozzáadjuk az előre felvágott paradicsomot és paprikát.  Miután ezek jól összesültek hozzáadjuk a felkockázott pulykamellet és a gombát.

Amint a hús kifehéredik egy picit őrölt pirospaprikával megszórjuk és felöntjük egy kis vízzel, hogy megpuhuljon.

Sóval, borssal, ételízesítővel, köménnyel, mustárral ízlés szerint ízesítjük.

A puha gombához és húshoz a liszttel előre elkevert tejfölt hozzáadjuk, behabarjuk és jól összeforraljuk.

Tésztával vagy galuskával fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..