Sokak kedvence, amely a legtöbb mártás köreteként megállja a helyét.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 40 dkg búzaliszt
  • 2 db tojás
  • 2 - 3 dl víz
  • 1 - 2 ek. olaj

Elkészítés:

  • A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a sót, a tojásokat és kisebb adagonként kevergetés mellett az igény szerinti 2-3 dl langyos vizet. Laza mozdulatokkal jól elkeverjük. Ha túl sűrűnek találjuk még vízzel hígíthatjuk.
  • Felteszünk egy lábasban vizet forrni. A víz fölé helyezzük a nokedli szaggatót, és a forrásban lévő vízbe beleszaggatjuk a nokedlit. Ha feljönnek a víz tetejére, akkor feltehetően el is készültek a galuskák.
  • Ne főzzük túl, mert különben teljesen más, lisztes íze lesz.
  • Ezután leszűrjük őket, és a szűrőben hidegebb hőmérsékletű vízzel átöblítjük. Egy nagyobb tálba helyezzük, ahol a 2 evőkanál olajjal összeforgatjuk őket, hogy ne ragadjanak össze.

Fanni Fanni

Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

Különleges ízével köretként a legegyszerűbb húst is nagyszerűvé varázsolja.

Egyszerű rizsköret ragukhoz és sült húsokhoz egyaránt.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .