Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Előkészület: 1 óra
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 2 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 25 dkg liszt
  • 2 - 3 dl tej
  • 3 db nagy tojás
  • pici olaj
  • igény szerint szódavíz

A töltelékhez:

  • pici olíva olaj
  • 50 - 60 dkg darált hús
  • 1 db nagyobb fej vöröshagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint őrölt kömény

A habaráshoz:

  • liszt
  • tejföl

Elkészítés:

  • A palacsinta hozzávalóit egy nagy tálban csomómentesre keverjük, picit állni hagyjuk. Egy palacsintasütő serpenyőt felforrósítunk, kevés zsiradékkal kikenjük majd kisütjük a palacsintákat.
  • A húst megmossuk, apró pici kockákra vágjuk. A hagymát megpucoljuk és egy kevés olívaolajon megfuttatjuk. Sóval, borssal ételízesítővel ízesítjük.
  • Ha a hagyma üvegesre párolódott hozzáadjuk a húst és jól összesütjük. Ezt követően pirospaprikával esetleg egy pici köménnyel, fokhagymával ízesítjük és puhára pároljuk.
  • A habaráshoz a tejfölt a liszttel simára keverjük, majd ha a hús megfőtt, a levét külön edénybe szűrjük és hőkiegyenlítéses módszerrel a habarást a lével egyneművé vegyítjük.
  • A  megpárolt húst ledaráljuk, a kisütött palacsintákba szórjuk, a szafttal meglocsoljuk és feltekerjük.
  • A palacsintákat szósszal és tejföllel meglocsolva tálaljuk.

Megjegyzés:

Feltekerésnél ügyeljünk arra, hogy a széleit behajtsuk, hogy ne folyjon ki a töltelék.

Fanni Fanni

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .