Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 főre:

  • 1,5 bögre rizs
  • 3 bögre víz
  • fagyasztott zöldségmix (ha van friss zöldségünk, akkor természetesen annál finomabb lesz a rizsünk)
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint petrezselyem
  • körülbelül 5-6 dkg vaj

Elkészítés:

A rizst kimérjük, egy szűrőn átmossuk és egy magasabb falú edénybe tesszük. Hozzáadjuk a vizet és a vajat.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel és majoránnával. Adhatunk hozzá apróra vágott petrezselymet is. Lefedjük és sűrűn kevergetjük.

Ha elfőtte a vizét, akkor megkóstoljuk. Ha még roppan egy picit, akkor lefedve hagyjuk, tűz nélkül, és várjuk, hogy megpuhuljon.

Ha nagyon roppan, akkor egy pici vizet adunk még hozzá és tovább főzzük.

Közben a zöldségmixet lobogó, sós vízbe dobjuk és megpároljuk. Amikor a zöldségek elkészültek egy pici vajon megfuttatjuk őket és a már elkészült rizshez keverjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiváló köret, szinte bármilyen hús mellé, hidegen és melegen is egyaránt fogyasztható.

Az igazán finom vadas elmaradhatatlan kiegészítője.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..