Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

 

Előkészület: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 - 4 nagyobb csipet rukkola
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 db kisebb lilahagyma
  • kb. 10 - 15 dkg fetasajt
  • 3 - 4 ek. magmix (szezám-, naprafogó-, tökmag)
  • kb. 2 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem (a tetejére)

Elkészítés:

  • A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük megpirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkaná lszójaszószt és addig sütjük míg meg nem puhul-pirul.
  • Amikor megítélésünk szerint a padlizsán elkészült,akkor az előzőleg durvára vágott rukkolát a padlizsánra szórjuk. Alaposan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
  • Közben a paradicsomokat és a lilahagymákat megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk,jó alaposan összekeverjük.
  • Ha a padlizsán kihűlt, akkor hozzáadjuk a salátaalaphoz és átforgatjuk.
  • A tetejére fetasajtot morzsolunk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Végül a magvakat száraz serpenyőben egy pici tmegpirítjuk és a salátára tesszük.
  • A legjobb, ha hűtőben 1-2 órát pihentetjük, így fognak tökéletesen összeérni az ízek.
Fanni Fanni
megosztás

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Egyszerű és nagyszerű. Nem folyik ki, másnap is finom és sokkal egyszerűbb megcsinálni, mint egy rántott sajtot.

Könnyíti a nehéz, zsírosabb ételeket. A friss, harsogós saláta íze páratlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .