Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

 

Előkészület: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 - 4 nagyobb csipet rukkola
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 db kisebb lilahagyma
  • kb. 10 - 15 dkg fetasajt
  • 3 - 4 ek. magmix (szezám-, naprafogó-, tökmag)
  • kb. 2 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem (a tetejére)

Elkészítés:

  • A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük megpirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkaná lszójaszószt és addig sütjük míg meg nem puhul-pirul.
  • Amikor megítélésünk szerint a padlizsán elkészült,akkor az előzőleg durvára vágott rukkolát a padlizsánra szórjuk. Alaposan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
  • Közben a paradicsomokat és a lilahagymákat megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk,jó alaposan összekeverjük.
  • Ha a padlizsán kihűlt, akkor hozzáadjuk a salátaalaphoz és átforgatjuk.
  • A tetejére fetasajtot morzsolunk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Végül a magvakat száraz serpenyőben egy pici tmegpirítjuk és a salátára tesszük.
  • A legjobb, ha hűtőben 1-2 órát pihentetjük, így fognak tökéletesen összeérni az ízek.
Fanni Fanni

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .