Egy hirtelen ötlettől vezérelve a kedvenc nyári salátánk készült el. Egyből fel is került nálunk a tökéletes grillpartihoz nélkülözhetetlen ételek listájára.

 

Előkészület: 30 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 3 db padlizsán
  • 3 - 4 nagyobb csipet rukkola
  • 3 db nagyobb paradicsom
  • 3 db kisebb lilahagyma
  • kb. 10 - 15 dkg fetasajt
  • 3 - 4 ek. magmix (szezám-, naprafogó-, tökmag)
  • kb. 2 ek. szójaszósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • friss petrezselyem (a tetejére)

Elkészítés:

  • A padlizsánt kisebb kockákra vágjuk és kevés zsiradékon elkezdjük megpirítani. Sózzuk, borsozzuk, majd hozzáadjuk a 2 evőkaná lszójaszószt és addig sütjük míg meg nem puhul-pirul.
  • Amikor megítélésünk szerint a padlizsán elkészült,akkor az előzőleg durvára vágott rukkolát a padlizsánra szórjuk. Alaposan összeforgatjuk és hűlni hagyjuk.
  • Közben a paradicsomokat és a lilahagymákat megtisztítjuk, majd apró kockára vágjuk és egy tálba tesszük. Sózzuk, borsozzuk,jó alaposan összekeverjük.
  • Ha a padlizsán kihűlt, akkor hozzáadjuk a salátaalaphoz és átforgatjuk.
  • A tetejére fetasajtot morzsolunk, majd megszórjuk friss petrezselyemmel.
  • Végül a magvakat száraz serpenyőben egy pici tmegpirítjuk és a salátára tesszük.
  • A legjobb, ha hűtőben 1-2 órát pihentetjük, így fognak tökéletesen összeérni az ízek.
Fanni Fanni

Friss, üde és egyszerű saláta, ami kiváló sültek mellé, de akár önmagában is finom, laktató.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .