Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya
  • 3 tk. szárított metélőhagyma
  • 3 tk. rozmaring (nem őrölt, aprított)
  • 3 tk. őrölt pirospaprika, ebből 1 tk. csípős
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 5 - 6 gerezd fokhagyma
  • 5 - 6 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
  • Egy mélyebb tálba beletesszük a fűszereket és az olaj hozzáadásával egyneművé keverjük.
  • Hozzárakjuk a cikkekre vágott krumplit és beleforgatjuk a fűszeres olajos keverékbe.
  • Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  • A fokhagymákat gerezdenként elosztva szintén a krumplik közé helyezzük
  • Előmelegített sütőben, fólia alatt, 170°-on kb. 20 percet sütjük, majd a fólia levétele után még megpirítjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Egyszerű és egészséges fogás, ami önálló ételként, vagy akár köretként is kiváló.

Önálló ételként is megállja a helyét, de köretként is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.