Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db burgonya
  • 3 tk. szárított metélőhagyma
  • 3 tk. rozmaring (nem őrölt, aprított)
  • 3 tk. őrölt pirospaprika, ebből 1 tk. csípős
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 5 - 6 gerezd fokhagyma
  • 5 - 6 ek. olíva olaj

Elkészítés:

  • A krumplikat meghámozzuk és cikkekre vágjuk.
  • Egy mélyebb tálba beletesszük a fűszereket és az olaj hozzáadásával egyneművé keverjük.
  • Hozzárakjuk a cikkekre vágott krumplit és beleforgatjuk a fűszeres olajos keverékbe.
  • Egy kiolajozott tepsibe tesszük.
  • A fokhagymákat gerezdenként elosztva szintén a krumplik közé helyezzük
  • Előmelegített sütőben, fólia alatt, 170°-on kb. 20 percet sütjük, majd a fólia levétele után még megpirítjuk.
Fanni Fanni

A mexikói konyhák elengedhetetlen fogása, azték eredetű étel: avokádókrém.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .