Instagram

Follow Me!

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejes káposzta
  • 3-4 db répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg majonéz
  • 2-3 evőkanál tejföl
  • 0,5-1 evőkanál ecetes torma
  • ízlés szerint porcukor (nálam édesítő)
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só

Elkészítés:

A káposztát egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a répákat megtisztítjuk, majd a nagylyukú reszelőn lereszeljük és a zöldségeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ecetes tormát. 

A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, simára keverjük. Az előzőleg felcsíkozott zöldségeket beleforgatjuk, majd fogyasztás előtt behűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.

Esetleg Ropogós bundás kentucky csirekszárnyakat is készíthetünk hozzá.

Otthon ízei Otthon ízei

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A tzatziki egy görög saláta, amit a görögök elsősorban előételként fogyasztanak.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..