Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

 

Előkészület: 40 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg fejeskáposzta
  • 3 - 4 db répa
  • 1 fej vöröshagyma
  • 15 dkg majonéz
  • 2 - 3 ek. tejföl
  • 0,5 - 1 ek. ecetes torma
  • ízlés szerint porcukor (nálam édesítő)
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint

Elkészítés:

  • A káposztát egy zöldséghámozó segítségével vékony csíkokra vágjuk. A hagymát és a répákat megtisztítjuk, majd a nagylyukú reszelőn lereszeljük és a zöldségeket jól összekeverjük. Hozzáadjuk az ecetes tormát. 
  • A tejfölt elkeverjük a majonézzel, a citromlével, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, édesítjük, simára keverjük. Az előzőleg felcsíkozott zöldségeket beleforgatjuk, majd fogyasztás előtt behűtjük, hogy jól összeérjenek az ízek.
  • Esetleg Ropogós bundás kentucky csirekszárnyakat is készíthetünk hozzá.

 

 

Fanni Fanni

Sokak kedvence, amely a legtöbb mártás köreteként megállja a helyét.

Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

Kívül kellemesen ropog, belül krémesen puha. Sokszor egyszerűen csak egy kis hideg sós tejfölt mártogatunk hozzá, és így magában is tökéletes.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .