Instagram

Follow Me!

Hozzávalók 4 bucihoz:

A tésztához:
  • 10 dkg rozsliszt
  • 10  dkg zabpehelyliszt
  • 5 dkg fehér liszt
  • egy nagy csipet só
  • 2,5 dl tej
  • 2 dkg élesztő
  • 1 db nagyobb sárgarépa
  • 3-4 dkg vaj
  • ízlés szerint tökmag
  • ízlés szerint napraforgómag
  • egy csipet cukor
A tetejére:
  • tökmag
  • napraforgómag
  • tejföl

Elkészítés:

A tejet meglangyosítjuk, egy tálba öntjük, hozzáadunk egy csipet cukrot és belemorzsoljuk az élesztőt.

A répát megpucoljuk és hozzáreszeljük. Hozzáadjuk a liszteket, a sót, a magvakat valamint a 3-4 dkg vajat olvasztva. Jól összedolgozzuk, gombócot formálunk, megszórjuk liszttel.

Meleg helyen, letakarva, 40 perc alatt duplájára kelesztjük.

A pihenés után lisztezett deszkán kinyújtjuk, ujjnyi vastagságúra.

A tésztát ketté hajtjuk, majd a kettéhajtás után még egyszer félbe hajtjuk. 4 részre vágjuk és bucikat formálunk.

Tipp: ha nehezen megy a formálás, segíthetünk rajta olajos kézzel.

A tetejét éles késsel beirdaljuk, sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. Vékonyan megkenjük a tejföllel, és magvakkal szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 170°-on, körülbelül 25 perc alatt megsütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..