Nagyon szeretjük az ökörszemet, és gondoltam, hogy elkészítem házilag. Annyira finom lett, hogy hamarosan újabb adagot csinálok.

 

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 30 perc
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 10 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 1,5 dkg élesztő
  • 2 ek. cukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 1 db tojás sárgája
  • 1 - 1,5 dl tej
  • 25 ml olaj

A töltelékhez:

  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • kb. 3 dl tej
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint cukor

A kenéshez:

  • 1 db tojás
  • 1 ek. tej

A tetejére:

  • ízlés szerint porcukor

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk, készítünk bele egy mélyedést. Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd felfutás után a mélyedésbe tesszük. Hozzáadjuk a tojást, az olajat, a cukrot, a vaníliás cukrot és a csipet sót. Majd fokozatosan adagoljuk hozzá a langyos tejet. Közepesen lágy tésztát készítünk.
  • Meleg helyen, letakarva duplájára kelesztjük.
  • A töltelékhez 1 csomag vaníliás pudingport ízlés szerint cukorral, vaníliás cukorral ízesítve, kb. 3 dl tejben sűrűre főzünk.
  • A megkelt tésztát egy lisztezett deszkán kinyújtuk, nagyjából ujjnyi vastagra. Ehhez vagy fánkszaggatót, vagy egy széles szájú poharat használunk.
  • Majd keresünk egy olyan poharat, ami felfelé szélesedik, és annak az alját használjuk arra, hogy mélyedést készítsünk a töltelék helyét.
  • Ebbe a mélyedsébe helyezzük a pudingot, a közepére pedig 1 meggyet.
  • Ha elkészültünk ezzel, akkor sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, és újabb 15-20 percet pihentetjük.
  • Sütés előtt 1 evőkanál tejjel elkevert tojással kenjük le azon a részen, ahol nincs töltelék.
  • Előmelegített sütőben, 170°-on aranybarnára sütjük.
  • Ha kihűlt, akkor ízlés szerint porcukorral szórhatjuk meg.
Fanni Fanni
megosztás

Finom, puha csiga egy meglehetősen krémes öntettel.

Foszlós tésztájú, sós kalács, tökéletes kiegészítője egy finom reggelinek.

Puha kakaós csiga, ami másnap is nagyon finom marad, nem szárad ki, így bátran készíthetünk nagyobb adagot is.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .