Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl víz (langyos)
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet cukor
  • 1/4  zacskó sütőpor
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, a cukrot és a reszelt sajtokat.

A langyos víz folyamatos adagolásával jól kezelhető, közepesen lágy tésztát gyúrunk.

A kész tésztát egy zacskóba tesszük, és 40 percen át hűtőben pihentetjük.

Pihenés után lisztezett deszkán vékonyra, 3-4 mm, vastagságúra kinyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt, előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Gyorsan elkészülő, finom és egészséges ropogtatni való az esti film mellé.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..