Hozzávalók:
- 25 dkg liszt
- 10 dkg vaj
- 2 dl víz (langyos)
- 1 teáskanál só
- 1 csipet cukor
- 1/4 zacskó sütőpor
- 5 dkg trappista sajt
- 5 dkg füstölt sajt
Elkészítés:
A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, a cukrot és a reszelt sajtokat.
A langyos víz folyamatos adagolásával jól kezelhető, közepesen lágy tésztát gyúrunk.
A kész tésztát egy zacskóba tesszük, és 40 percen át hűtőben pihentetjük.
Pihenés után lisztezett deszkán vékonyra, 3-4 mm, vastagságúra kinyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk.
Sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt, előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük.
Hozzászólások Ötletek, tanácsok, kérdések.