Instagram

Follow Me!

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Hozzávalók:

  • 25 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 2 dl víz (langyos)
  • 1 teáskanál só
  • 1 csipet cukor
  • 1/4  zacskó sütőpor
  • 5 dkg trappista sajt
  • 5 dkg füstölt sajt

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sütőport. Hozzámorzsoljuk a vajat, beletesszük a sót, a cukrot és a reszelt sajtokat.

A langyos víz folyamatos adagolásával jól kezelhető, közepesen lágy tésztát gyúrunk.

A kész tésztát egy zacskóba tesszük, és 40 percen át hűtőben pihentetjük.

Pihenés után lisztezett deszkán vékonyra, 3-4 mm, vastagságúra kinyújtjuk és derelyevágóval kockákra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsiben, 15 perc alatt, előmelegített sütőben, 180°-on ropogósra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..