Sokunk kedvence a sajtos roló, de szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy ritka helyen kapni igazi finomat. Ez a recept azonban az összes boltban kaphatót felülmúlja.

Előkészület: 45 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 5 minutes
Adag: 24 db

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (fagyasztott)

A töltelékhez:

  • 8 dkg vaj
  • 2 púpos ek. liszt
  • 3 - 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg tömlős sajt
  • ízlés szerint

A kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája

A díszítéshez:

  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tésztát kiterítjük, körülbelül 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A formát vékonyan beolajozzuk és rátekerjük. Megkenjük tojássárgájával, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Körülbelül 170°-on, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül 24 db lesz belőle.
  • A krémhez a margarint felolvasztjuk a gázon, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Ezt követően folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ügyeljünk arra, hogy óvatosan, az állagát figyelve tegyük bele a tejet, ne öntsük rá előre az egészet. Ha az állaga már olyan sűrűségű, amit szívesen beletöltenénk egy rolóba, akkor levesszük a tűzről. Belekeverjük a sajtot és a tömlőssajtot. Ízlés szerint megsózzuk. Hagyjuk hűlni.
  • Az előzőleg már megsütött rolókat a kihűlt krémmel töltjük meg, a végeit pedig reszelt sajttal díszítjük.
    Ilyen formákat használtam:
Fanni Fanni

Sajtosan krémes, kellően roppanó zöldségek és ropogós sajtsapka.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..