Sokunk kedvence a sajtos roló, de szerintem sokan vagyunk úgy vele, hogy ritka helyen kapni igazi finomat. Ez a recept azonban az összes boltban kaphatót felülmúlja.

Előkészület: 45 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Összesen: 1 hour 5 minutes
Adag: 24 db

Hozzávalók:

  • 1 csomag leveles tészta (fagyasztott)

A töltelékhez:

  • 8 dkg vaj
  • 2 púpos ek. liszt
  • 3 - 4 dl tej
  • 10 dkg reszelt sajt
  • 10 dkg tömlős sajt
  • ízlés szerint

A kenéshez:

  • 1 db tojás sárgája

A díszítéshez:

  • reszelt sajt

Elkészítés:

  • A tésztát kiterítjük, körülbelül 2,5 cm-es csíkokra vágjuk. A formát vékonyan beolajozzuk és rátekerjük. Megkenjük tojássárgájával, majd sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük. Körülbelül 170°-on, 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. Körülbelül 24 db lesz belőle.
  • A krémhez a margarint felolvasztjuk a gázon, hozzáadjuk a lisztet, jól elkeverjük és zsemleszínűre pirítjuk. Ezt követően folyamatos keverés mellett hozzáöntjük a tejet. Ügyeljünk arra, hogy óvatosan, az állagát figyelve tegyük bele a tejet, ne öntsük rá előre az egészet. Ha az állaga már olyan sűrűségű, amit szívesen beletöltenénk egy rolóba, akkor levesszük a tűzről. Belekeverjük a sajtot és a tömlőssajtot. Ízlés szerint megsózzuk. Hagyjuk hűlni.
  • Az előzőleg már megsütött rolókat a kihűlt krémmel töltjük meg, a végeit pedig reszelt sajttal díszítjük.
    Ilyen formákat használtam:
Fanni Fanni

A törökök ezt a szezámmaggal megszórt kenyeret előszeretettel sütik ramadán idején. Kívül ropog, belül pedig hihetetlenül puha.

Kiváló színfoltja lehet egy szürke, hétköznapi reggelinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..