Instagram

Follow Me!

Finom sajtos hús egyszerűen, ahogyan mi készítjük.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg csirkemell
  • 50 dkg trappista sajt
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 dl tej
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 kocka vaj
  • liszt a panírhoz
  •  3 db nagyobb tojás

Elkészítés:

A csirkemellet kifilézzük, levesszük a bőrét, vékony szeletekre vágjuk és egy tálba tesszük. A 3 gerezd fokhagymát egy fokhagymanyomó segítségével rányomjuk és 2-3 órán keresztül a 2 dl tejbe beáztatjuk. Erre azért van szükség mert sokkal puhább, omlósabb lesz a csirkemell és nem szárad ki.

Közben lereszeljük a sajtot.

2 óra elteltével kiszedjük a húsokat és lecsepegtetjük, majd ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal és ételízesítővel.  A hús panírja a következő: a szeleteket lisztbe, tojásba majd végül sajtba forgatjuk.

Tipp: egyszerűbb módja, ha tepsinket kikenjük 1 kocka vajjal, a sajt felét a tepsi aljára szórjuk. Ráhelyezzük a lisztbe és tojásba forgatott szeleteket, majd beszórjuk a maradék reszelt sajttal.

Alufóliával lefedjük és 30 perc alatt 170°-on készre sütjük. A fóliát 20 perc elteltével vesszük le.

Otthon ízei Otthon ízei

Fasírt, ahogyan Édesanyám készíti. Ropogós külső, puha belső. Mennyei.

Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..