Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.

 

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemellfilé
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db piros kaliforniani paprika
  • 5 db csiperke gomba
  • 0,5 db cukkini
  • 0,5 db padlizsán
  • néhány db brokkoli rózsa
  • 15 dkg liszt
  • 3 ek. őrölt pirospaprika
  • 1 ek. szójaszósz
  • 1 ek worchester szósz
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 3 ek. szezámmag

Elkészítés:

  • A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük.
  • A lisztet összekeverjük az őrölt pirospaprikával és a csirkemelleket beleforgatjuk. Egy kevés forró olajban elősütjük.
  • Egy serpenyőben olajat hevítünk, amibe a megtisztított, gerezdekre vágott hagymát és az apró kockára vágott fokhagymát elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a brokkolit, a csíkokra vágott kaliforniani paprikát, a felapírtott cukkinit, gombát valamint a padlizsánt is.
  • A zöldségeket puhulásig pároljuk. Sóval, borssal, szójaszósszal és a worchester szósszal ízesítjük.
  • Ha a zöldségek már majdnem elkészültek, akkor beletesszük az előzőleg elősütött csirkemellet, jól összeforgatjuk és alaposan megpirítjuk.
  • Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
  • Végül a 3 ek. szezámmaggal megszórjuk.
Fanni Fanni
megosztás

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .