Rögtönzött, gyors vacsora, gyakorlatilag egy “mivanitthon” étel készült, amit biztosan újra meg fogok csinálni.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 20 percperc
Főzés/Sütés: 30 percperc
Összesen: 50 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
50dkgcsirkemellfilé
2dbvöröshagyma
2gerezdfokhagyma
1dbpiros kaliforniani paprika
5dbcsiperke gomba
0,5dbcukkini
0,5dbpadlizsán
néhánydbbrokkoli rózsa
15dkg liszt
3ek. őrölt pirospaprika
1ek.szójaszósz
1ekworchester szósz
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
3ek.szezámmag
Elkészítés:
A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, sóval borssal ízesítjük.
A lisztet összekeverjük az őrölt pirospaprikával és a csirkemelleket beleforgatjuk. Egy kevés forró olajban elősütjük.
Egy serpenyőben olajat hevítünk, amibe a megtisztított, gerezdekre vágott hagymát és az apró kockára vágott fokhagymát elkezdjük pirítani. Hozzáadjuk a brokkolit, a csíkokra vágott kaliforniani paprikát, a felapírtott cukkinit, gombát valamint a padlizsánt is.
A zöldségeket puhulásig pároljuk. Sóval, borssal, szójaszósszal és a worchester szósszal ízesítjük.
Ha a zöldségek már majdnem elkészültek, akkor beletesszük az előzőleg elősütött csirkemellet, jól összeforgatjuk és alaposan megpirítjuk.
Ha szükséges, akkor még fűszerezzük.
Végül a 3 ek. szezámmaggal megszórjuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…