A Kolbászáruháztól kapott grillmustár tette tökéletessé az idei első sütögetésünket.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 szelet filézett csirkemell
  • 4 db paprika
  • olíva olaj
  • 1 szelet füstölt szalonna

A páchoz:


Elkészítés:

  • A húst kifilézzük és közepesen vékony szeletekre vágjuk.
  • A pácoláshoz az olíva olajhoz hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a sót és az őrölt fekete borsot. Ezt a hússzeletekre borítjuk. A mustárból is adunk hozzá ízlés szerinti mennyiséget, de 3-4 teáskanál biztosan megadja a kellő ízt.
  • Ezt a pácolást érdemes már előző este elvégezni, hogy össze tudjanak érni az ízek az idő alatt, míg egy éjszakát a hűtőben pihen.
  • A sütés előtt természetesen megfelelő tüzet készítünk és a tárcsát 1 szelet füstölt szalonna segítségével kikenjük. Öntünk alá egy pici olíva olajat, ráfektetjük a hús szeleteket és pirosra sütjük.
  • A paprikákat megmossuk, kettévágjuk és kimagozzuk. Amíg a hús a tárcsa közepén sül, addig a tárcsa szélére helyezve szépen elkészülnek a paprikák is.

Megjegyzés:

A recept létrejöttét  támogatta, az egyes hozzávalók megvásárolhatók a https://www.kolbaszaruhaz.hu/ – weboldalon.

 

Fanni Fanni

Bizonyára senkinek sem kell külön bemutatni ezt a harmonikus, ámbár különleges ízvilággal rendelkező görög nemzeti ételt.

A Kolbászáruháztól kapott Kisasszondi füstölt sajt ihlette a receptet. Érdemes kipróbálni.

Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .