Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

  • 1 csomag makaróni tészta
  • olaj
  • 20 dkg sonka
  • 5 dkg vaj
  • 2 evőkanál liszt
  • 3 dl tej
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint szerecsendió
  • egy csipet cukor
  • 15 dkg cheddar sajt
  •  15 dkg trappista sajt

Elkészítés:

A tésztát eltördeljük, lobogó vízben készre főzzük. A főzővízhez pár csepp olajat és egy csipet sót is adunk.

Az 5 dkg vajat egy serpenyőben felolvasztjuk, hozzáadjuk a lisztet és jól elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett besamelmártás mártást készítünk.

A sajtokat lereszeljük és a besamelhez keverjük.  (5 -5 dkg sajtot meghagyunk a tetejére) Ízlés szerint sóval, borssal, egy csipet cukorral és szerecsendióval ízesíthetjük.

A tésztát egy hőálló, kivajazott jénaiba tesszük. Ráöntjük a mártást és jól összeforgatjuk.

A sonkát apró kockákra vágjuk és egy pici zsiradékon megfuttatjuk. Ezt is a tésztához keverjük. A  tetejét reszelt sajttal szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 170 °-on a tetejét pirosra sütjük, melegen fogyasztjuk.

 

Otthon ízei Otthon ízei

Egyszerű, gyorsan elkészíthető és finom. Vendégvárónak is kiváló.

A Mac and Cheese egy ellenállhatatlanul sajtos, hagyományos amerikai tészta, amit érdemes kipróbálni.

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..