Kezdetben nem kedveltem a spenótot, mint olyat, viszont ez a tészta egy életre megszerettette velem.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 30 dkg spagetti
  • 50 dkg spenót
  • 3 dl főzőtejszín
  • 1 db natúr tömlős krémsajt
  • 15 dkg trappista sajt
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 15 dkg bacon
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 ek. liszt

Elkészítés:

  • Kezdésként a tésztát forró, sós vízben kifőzzük.
  • A spenótot megtisztítjuk a szárától, és csak a leveleket tesszük fel főni, annyi vízben, amennyi ellepi őket.  A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
  • A spenótot lobogó vízben közepes lángon körülbelül 15 perc alatt készre főzzük, majd lecsepegtetjük.
  • Ezután a bacont apró kockákra vágjuk és a 4 gerezd felaprított fokhagymával együtt megfuttatjuk a 2 evőkanál olajon.
  • Mikor kezd pirulni hozzáadjuk a lecsepegtetett spenótot, amit szintét apróbb kockákra vághatunk. Ezt az egyveleget közepes hőfokon körülbelül 10 perc alatt összesütjük, majd rászórjuk az 1 evőkanál lisztet és világosbarnára pirítjuk. Felengedjük a 3 dl tejszínnel, hozzáadjuk a krémsajtot, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk.
  • Ha beleszórjuk az 5 dkg parmezánt és a 15 dkg reszelt trappista sajt felét is, akkor az lágyabbá, krémesebbé teszi a mártásunkat.
  • A kész mártást összekeverjük a leszűrt tésztával, tálaláskor reszelt sajttal hintjük meg.

 

Fanni Fanni

Könnyed nyári tészta, ami nagyon gyorsan elkészül.

Gyors, egészséges és csupán néhány hozzávalóból 15 perc alatt el is készül.

Egészséges ropogtatni való a délutáni film mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .