Az egyik kedvenc paradicsomos ételünk.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg darált sertéshús
  • kb. 20 dkg rizs
  • 1 - 1,5 liter házi paradicsomlé
  • 2 db tojás
  • 3 ek. olaj
  • 2 ek. liszt
  • 1 db vöröshagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint cukor
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt pirospaprika
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma

Elkészítés:

  • A darált húst egy tálba tesszük. Hozzáadjuk a rizst, a tojást és ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, fokhagymával, őrölt pirospaprikával és köménnyel. Ízlés szerinti gombócokat formálunk.
  • A húsgombócokat paprikába is betölthetjük, attól még finomabb lesz az ételünk.
  • A lisztből és az olajból világos rántást készítünk. Hozzáöntjük a paradicsomlevet. Miután felforrt belehelyezzük a gombócokat.
  • A paradicsomlevet vízzel egy kicsit hígítjuk. 1 egész fej megtisztított hagymát és fokhagymát dobunk a lébe, az íze miatt.
  • Sóval, cukorral, és ételízesítővel ízesítjük.
  • A gombócokat lassú tűzön puhára főzzük.

Fanni Fanni

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Dédnagymamám közel 100 éves receptje alapján, a családi hagyományokhoz hűen készítjük.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .