Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kávéskanál sütőpor
A tetejére:
  • 1 tojás
  • durva só

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal jól összemorzsoljuk.  A lisztet a tészta igénye szerint pótolhatjuk. Hozzágyúrjuk a joghurtot is és közepesen lágy tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyon vékonyra. Körülbelül 2-3 mm. Derelyevágóval tetszés szerinti hosszúságúra és vastagságúra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és durva sóval szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Anyukám kedvenc sós süteménye. Kívül ropog, belül puha, és nagyon sajtos.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..