Instagram

Follow Me!

Sós, ropogós, megunhatatlan.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 20 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • egy csipet só
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 kávéskanál sütőpor
A tetejére:
  • 1 tojás
  • durva só

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sütőport, a sót, majd a szoba-hőmérsékletű vajjal jól összemorzsoljuk.  A lisztet a tészta igénye szerint pótolhatjuk. Hozzágyúrjuk a joghurtot is és közepesen lágy tésztát készítünk.

Lisztezett deszkán kinyújtjuk nagyon vékonyra. Körülbelül 2-3 mm. Derelyevágóval tetszés szerinti hosszúságúra és vastagságúra vágjuk.

Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. A tetejét megkenjük a felvert tojással és durva sóval szórjuk meg.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 15-20 perc alatt ropogósra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Gyors, délutáni ropogtatni való. Ropogós és nagyon sajtos.

Az egyik legfinomabb perec, amit valaha ettem. Kellően lágy és puha a tészta, még másnap és harmadnap is finom!

Nem egy egyszerű recept, de megéri!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..