Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Pihentetés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • 1,5 - 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 ek. olíva olaj
  • igény szerint víz

A krémhez:

  • házi paradicsomszósz
  • pizzakrém
  • fokhagymás tejföl

A feltéthez:

  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
  • Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal.
  • Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.
  • Nálam magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizzák készültek.
  • A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.

Fanni Fanni

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

A húsvéti asztal legszebb dísze. Belül puha, foszlós. Kívül szép fényes, vékony kéreggel.

Gyors vendégváró, ami egy hozzá illő mártogatóssal kellemes kiegészítője lehet egy baráti beszélgetésnek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .