Falatnyi pizzák. Akár snack-ként is megállja a helyét.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 20 minutes
Pihentetés: 40 minutes
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 15 db

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 25 dkg liszt
  • egy csipet
  • 1,5 - 2 dkg élesztő
  • 1,5 dl tej
  • egy csipet cukor
  • 1 ek. olíva olaj
  • igény szerint víz

A krémhez:

  • házi paradicsomszósz
  • pizzakrém
  • fokhagymás tejföl

A feltéthez:

  • kukorica
  • hagyma
  • kolbász
  • szalonna
  • sonka
  • gomba
  • sajt

Elkészítés:

  • Az élesztőt felfuttatjuk a langyos, cukros tejben. A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, az olajat  és a felfutott élesztőt. A víz folyamatos adagolásával közepesen lágy tésztát gyúrunk.
  • Meleg helyen, letakarva, duplájára kelesztjük.
  • A pihenés után lisztezett deszkán 3-4 mm vastagságúra kinyújtjuk, és fánkszaggatóval kiszaggatjuk.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük, villával megszurkáljuk és 170°-on, előmelegített sütőben, körülbelül 5 percig elősütjük.
  • Az elősütés után megkenjük pizza krémmel, fokhagymás tejföllel vagy házi paradicsom szósszal.
  • Ízlés szerint rárakjuk a feltétet.
  • Nálam magyaros (tejfölös fokhagymás alap, szalonna, kolbász, hagyma, sajt); szalámis (paradicsomos alap, szalámi, kukorica, sajt) és sonkás- gombás- kukoricás (paradicsomos alap, sonka, gomba, kukorica, sajt) pizzák készültek.
  • A feltét ráhelyezése után pirosra sütjük.

Fanni Fanni

Indiai lepénykenyér, ami ropogósságának köszönhetően nem csak indiai ételekhez passzol.

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Gyors sós sütemény egyszerűen, ami vendégvárónak is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..