Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 12 szelet

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 30 dkg liszt
  • 30 dkg répa sajt reszelőn reszelve
  • 3 db tojás
  • 1 csomag sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csipet
  • 2 dl olaj
  • ízlés szerint fahéj
  • 1 db bio citrom reszelt héja
  • 0,5 db citrom leve
  • ízlés szerint porcukor (kb. 15 dkg)
  • 1 marék apróra vágott dió
  • 1 marék apróra vágott étcsoki

A tetejére:

  • 5 dkg teavaj
  • 10 dkg mascarpone
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • ízlés szerint porcukor (kb. 15 dkg)
  • 0,5 db bio citrom reszel héja
  • pár csepp citromlé

Elkészítés:

  • A répákat meghámozzuk és lereszeljük. Ehhez a mennyiséghez körülbelül 4-5 db répára van szükség. A tojásokat szétválasztjuk, a sárgáját cukorral, vaníliás cukorral habosra keverjük, és ehhez adjuk hozzá a 2 dl olajat.
  • A fehérjét pár csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük, majd félretesszük. A sárgájához hozzáadjuk a lereszelt répát, majd jól elkeverjük.
  • A lisztet egy tálba szitáljuk és elkeverjük benne az 1 csomag sütőport, illetve adunk hozzá egy csipet sót is. A lisztes keveréket hozzáadjuk a répához, fokozatosan keverve azt. Miután jól elkeveredett óvatos mozdulatokkal beleforgatjuk a tojáshabot. Hozzáadjuk a reszelt citromhéjat, a citrom levet, és a fahéjat is.  A legvégén laza mozdulatokkal beleforgatjuk az apróra vágott diót és az étcsokit is.
  • Egy 24 cm-es tortaformát kivajazunk, majd megszórjuk vékonyan liszttel. A tésztát beleöntjük, eligazítjuk, és 180°-on, előmelegített sütőben, 30 perc alatt készre sütjük. Érdemes tűpróbát csinálni.
  • Amíg a sütemény teljesen kihűl, addig a szobahőmérsékletű vajat jól kikeverjük a mascarpone-val, a vaníliás cukorral és a cukorral. Hozzáadjuk a citromlevet és a reszelt citrom héjat. Ha a süteményünk teljesen kihűlt, akkor bevonjuk a mázzal, majd hűtőben pihentetjük, amíg meg nem szilárdul.

Fanni Fanni

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .