Besamel mártás Vega lasagne medvehagymás tésztával Mangó lassi Grillezett padlizsán fetasajttal Zöldpesztós spagetti Sütőben sült édesburgonya Bolognai spagetti Pálinkás csöröge Almás fánk erdei gyümölcsös vanília pudinggal

Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Hozzávalók:

A palacsintához:
  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár  joghurt
  • 1 tojás
  • 1 csapott evőkanál cukor
  • egy csipet só
  • 1 csapott kávéskanál szódabikarbóna
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz
Töltelék:
  • 5 db eper
  • 2 db banán
  • nutella
Tetejére:
  • olvasztott csoki
  • porcukor

Elkészítés:

A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot. Majd jól elkeverjük.  Hozzáöntünk 1 dl forró vizet és közepesen sűrű tésztává keverjük ki. Az olajat is hozzákeverjük a tésztához.

Egy palacsintasütőben 1 evőkanál olajat felhevítünk és kisütjük a palacsintákat.

A tornyot a következőképp rakjuk össze: a palacsintákat megkenjük nutellával, rákarikázzuk az epret és a banánt. Ezt a sorrendet követve rétegezzük fel. A tetejét olvasztott csokival öntjük le és porcukorral hintjük meg.

Otthon ízei Otthon ízei

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..