Gyors édesség. Nagyon nutellás, nagyon gyümölcsös és nagyon puha.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 1 toronyhoz

Hozzávalók:

A palacsintához:

  • 1 bögre liszt
  • 1 kis pohár joghurt
  • 1 db tojás
  • 1 csapott ek. cukor
  • 1 csipet
  • 1 csapott ek. szódabikarbóna
  • 0,5 dl olaj
  • 1 dl víz

A töltelékhez:

  • 5 db eper
  • 2 db banán
  • nutella

A tetejére:

  • olvasztott csoki
  • porcukor

Elkészítés:

  • A lisztet kimérjük egy keverőtálba, hozzáadjuk a joghurtot, a tojást, a sót, a szódabikarbónát és a cukrot. Majd jól elkeverjük.  Hozzáöntünk 1 dl forró vizet és közepesen sűrű tésztává keverjük ki. Az olajat is hozzákeverjük a tésztához.
  • Egy palacsintasütőben 1 evőkanál olajat felhevítünk és kisütjük a palacsintákat.
  • A tornyot a következőképp rakjuk össze: a palacsintákat megkenjük nutellával, rákarikázzuk az epret és a banánt. Ezt a sorrendet követve rétegezzük fel. A tetejét olvasztott csokival öntjük le és porcukorral hintjük meg.

Fanni Fanni

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Gyors elkészülő vendégváró sütemény, amely sokáig fogyasztható (ha marad).

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .