Rögtön puha palacsintatészta, ami nem ragad le, nem szakad szét, és könnyen süthető.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 12 púpos ek. liszt
  • 3 púpos tk. cukor
  • 3 db nagyobb tojás
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 50 ml olaj
  • 1 csipet
  • 4 dl tej
  • 1 dl szódavíz

Elkészítés:

  • A 3 tojáshoz hozzáadjuk a 3 púpozott teáskanál cukrot, a 2 csomag vaníliás cukrot, a csipet sót és jól elkeverjük.
  • A tojásos keverékhez apránként hozzáadjuk a lisztet, és folyamatosan adagolva lassanként a tejet és a szódát is. Végül hozzáöntjük az 50 milliliter olajat.
  • A bekevert tésztát körülbelül 20 percig állni hagyjuk,  majd kiolajozott serpenyőben közepes lángon kisütjük.
  • Ízlés szerint megtöltjük kakaóval, túróval vagy lekvárral.

 

Fanni Fanni

Egy igazi hagyományos teasütemény, ami a maga egyszerűségével mind hétköznapra, mind ünnepek alkalmával kiváló választás lehet.

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .