Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 8 perc
Összesen: 28 perc
Adag: 2 db

Eszközök:

  • Szuflé forma.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 dkg tejcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 1 csepp citromlé

A sütéshez:

  • kakaópor
  • vaj
  • szuflé forma

Elkészítés:

  • Egy edényben vizet melegítünk, melyre majd azt a tálat helyezzük, amiben a csokit meg fogjuk olvasztani. Tehát előkészítjük a vízgőzt.
  • A csokit egy tálba aprítjuk, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd a vízgőzre tesszük.
  • Lassú tűzön, körülbelül 15 perc folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
  • Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját.
  • A tojásfehérjéből egy csepp citromlé segítségével kemény habot készítünk és laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felolvasztott csokihoz.
  • A lisztet apránként adagolva keverjük hozzá.
  • A szuflé formákat kivajazzuk és vékonyan megszórjuk kakaóporral.
  • A masszát a formákba öntjük, és előmelegített sütőben, 200°-on, 6-8 perc alatt megsütjük.
  • Forrón fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

Egy régi, elfeledett, ám annál finomabb sütemény, melynek receptje egy megsárgult papíron hevert a családi szakácskönyvben.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Könnyű, foszlós tészta, ropogós cukros-fahéjas réteg, manduladarabok.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .