Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 8 perc
Összesen: 28 perc
Adag: 2 db

Eszközök:

  • Szuflé forma.

Hozzávalók:

A tésztához:

  • 8 dkg tejcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 1 csepp citromlé

A sütéshez:

  • kakaópor
  • vaj
  • szuflé forma

Elkészítés:

  • Egy edényben vizet melegítünk, melyre majd azt a tálat helyezzük, amiben a csokit meg fogjuk olvasztani. Tehát előkészítjük a vízgőzt.
  • A csokit egy tálba aprítjuk, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd a vízgőzre tesszük.
  • Lassú tűzön, körülbelül 15 perc folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.
  • Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját.
  • A tojásfehérjéből egy csepp citromlé segítségével kemény habot készítünk és laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felolvasztott csokihoz.
  • A lisztet apránként adagolva keverjük hozzá.
  • A szuflé formákat kivajazzuk és vékonyan megszórjuk kakaóporral.
  • A masszát a formákba öntjük, és előmelegített sütőben, 200°-on, 6-8 perc alatt megsütjük.
  • Forrón fogyasztjuk.

 

Fanni Fanni

A legnépszerűbb olasz desszert könnyedén elkészíthető otthon is, így rövid idő alatt kellemesen krémes, harmonikus ízvilágú desszert kerülhet az asztalra.

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

A nyár utolsó igazán meleg napjaira tekintettel készült ez a finom, különleges ízvilágú őszibarack sorbet.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .