Instagram

Follow Me!

A torma és a mustár együttese nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz ennek az oroszos jellegű tokánynak.

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg csirkemell
  • 1 nagyobb fej vöröshagyma
  • zsiradék
  • 20 dkg csiperke gomba
  • 1 kispohár tejföl
  • liszt
  • 2 evőkanál mustár
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint torma
  • egy nagyon pici csipet cukor

Elkészítés:

A vöröshagymát megpucoljuk, majd apró kockára vágjuk. Egy edényben kevés zsiradékot hevítünk, majd a hagymát belehelyezve üvegesre pároljuk.

Amikor a hagyma már megpuhult hozzáadjuk az előzőleg felvágott húst és párolni kezdjük. Ízlés szerint sóval, borssal, esetleg ételízesítővel ízesítjük.

Közben a gombát megtisztítjuk és vékony szeletekre vágjuk, majd a húshoz adjuk. Addig főzzük, míg a gomba és a hús puha nem lesz. Ezt követően vékonyan megszórjuk liszttel.

A tejfölt összekeverjük a tormával és a mustárral és a húsra borítjuk. Jól összeforraljuk, majd ha szükséges, akkor a fűszereket pótoljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Egy egyszerű rántott húsnak tűnik, de annál mégis sokkal több.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

A Kolbászáruháztól érkezett Örödögfark chilis kolbász és Chilipehely megadta az idei első bográcsos ételünk alapját.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..