Ha igazán különleges ízhatásra vágytok, és szeretitek a marhahúst, akkor mindenképp ki kell próbálnotok, ezt a szuper sörös marhasültet.

 

Előkészület: 3 óra
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 3 óra 20 perc
Adag: 2

Eszközök:

  • vákuumozó gép
  • szuvid rúd

Hozzávalók:

  • 2 szelet (ha van rá lehetőségetek, akkor angus) marhahús (kb. 20 dkg/szelet)

A szuvidáláshoz:

  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár

A sütéshez:

  • kb. 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint szárított rozmaring
  • kb. 1,5 -2 dl Vaskakas Porter sör

A mártáshoz:

  • ami sütés után visszamaradt
  • 2 tk. keményítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint

Elkészítés:

Szuvidálás:
  • A szuvidáláshoz a húsokat egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Őrölt fekete borssal megszórjuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy vákuumtasakba tesszük, és a vákuumozó gép segítségével vákuumozzuk.
  • Egy magasabb fazékba vizet engedünk, ahová a szuvidrudat behelyezzük, beletesszük az elkészített húsokat. A program, amit én használtam: 55°, 3 óra.
  • Miután elkészült a hűtőben pihentetjük egy éjszakán keresztül.
Sütés:
  • Egy serpenyőben vajat hevítünk, belekarikázzuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a rozmaringot és elkezdjük pirítani. A húst szükség esetén újból megkenjük mustárral, és megszórjuk őrölt fekete borssal.
  • Mikor egy picit illatot kezd árasztani a fokhagyma és a rozmaring a vajban, akkor belefektetjük a hússzeleteket, és oldalanként nagyjából 3-4 percig sütjük. A felső felét közben a fűszeres vajjal locsolgatjuk.
  • Az utolsó pillanatban hozzáöntjük a Vaskakas Porter sört, amiben további 1-2 percet rotyogtatjuk.
  • Ha elkészültünk a hússal akkor egy tányérra tesszük, egy picit pihentetjük, majd megsózzuk.
Mártás:
  • A visszamaradt vajas-sörös-fűszeres keveréket visszatesszük a tűzre, elkezdjük felmelegíteni. Apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadunk 2 teáskanál keményítőt. Ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk.
  • Köretként petrezselymes burgonyát készítettem, találáskor pedig ebből a nagyon finom mártásból raktam a hússzeletekre, a tökéletes összhang érdekében.
  • A recept termékkel támogatott tartalom, reklámot tartalmaz.

A Vaskakas Porter sört itt tudjátok beszerezni.

Fanni Fanni

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Egyszerű és nagyszerű.

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .