Ha igazán különleges ízhatásra vágytok, és szeretitek a marhahúst, akkor mindenképp ki kell próbálnotok, ezt a szuper sörös marhasültet.

 

Előkészület: 3 óra
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 3 óra 20 perc
Adag: 2

Eszközök:

  • vákuumozó gép
  • szuvid rúd

Hozzávalók:

  • 2 szelet (ha van rá lehetőségetek, akkor angus) marhahús (kb. 20 dkg/szelet)

A szuvidáláshoz:

  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár

A sütéshez:

  • kb. 5 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint mustár
  • 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint szárított rozmaring
  • kb. 1,5 -2 dl Vaskakas Porter sör

A mártáshoz:

  • ami sütés után visszamaradt
  • 2 tk. keményítő
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint

Elkészítés:

Szuvidálás:
  • A szuvidáláshoz a húsokat egy papírtörlő segítségével szárazra töröljük. Őrölt fekete borssal megszórjuk, és vékonyan megkenjük mustárral. Egy vákuumtasakba tesszük, és a vákuumozó gép segítségével vákuumozzuk.
  • Egy magasabb fazékba vizet engedünk, ahová a szuvidrudat behelyezzük, beletesszük az elkészített húsokat. A program, amit én használtam: 55°, 3 óra.
  • Miután elkészült a hűtőben pihentetjük egy éjszakán keresztül.
Sütés:
  • Egy serpenyőben vajat hevítünk, belekarikázzuk a fokhagymagerezdeket, hozzáadjuk a rozmaringot és elkezdjük pirítani. A húst szükség esetén újból megkenjük mustárral, és megszórjuk őrölt fekete borssal.
  • Mikor egy picit illatot kezd árasztani a fokhagyma és a rozmaring a vajban, akkor belefektetjük a hússzeleteket, és oldalanként nagyjából 3-4 percig sütjük. A felső felét közben a fűszeres vajjal locsolgatjuk.
  • Az utolsó pillanatban hozzáöntjük a Vaskakas Porter sört, amiben további 1-2 percet rotyogtatjuk.
  • Ha elkészültünk a hússal akkor egy tányérra tesszük, egy picit pihentetjük, majd megsózzuk.
Mártás:
  • A visszamaradt vajas-sörös-fűszeres keveréket visszatesszük a tűzre, elkezdjük felmelegíteni. Apránként, folyamatos keverés mellett hozzáadunk 2 teáskanál keményítőt. Ha szükséges, akkor sózzuk, borsozzuk.
  • Köretként petrezselymes burgonyát készítettem, találáskor pedig ebből a nagyon finom mártásból raktam a hússzeletekre, a tökéletes összhang érdekében.
  • A recept termékkel támogatott tartalom, reklámot tartalmaz.

A Vaskakas Porter sört itt tudjátok beszerezni.

Fanni Fanni

Tipikus, hagyományos magyar étel. Kellően lágy, szaftos, pikáns. Feldobja a családi ebédeket – nem csak ünnepnapokra.

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .