Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 12 db csirkeszárny
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint sültcsirke fűszerkeverék
  • 12 ek. liszt
  • 2 ek. őrölt pirospaprika

A körethez:

  • 5 db vöröshagyma
  • ételízesítő

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • Kimérjük a 12 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csirke fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  • A húst megtisztítjuk és megmossuk. Sóval és ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe.  Forró olajban körülbelül 20 percig készre sütjük.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.  A hús visszamaradt olajában, folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük.

Fanni Fanni

A Kolbászáruháztól kapott grillmustár tette tökéletessé az idei első sütögetésünket.

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .