Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 12 db csirkeszárny
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint sültcsirke fűszerkeverék
  • 12 ek. liszt
  • 2 ek. őrölt pirospaprika

A körethez:

  • 5 db vöröshagyma
  • ételízesítő

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • Kimérjük a 12 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csirke fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  • A húst megtisztítjuk és megmossuk. Sóval és ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe.  Forró olajban körülbelül 20 percig készre sütjük.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.  A hús visszamaradt olajában, folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Ötlet egy könnyed, nyári vacsorához, amely akár vendégvárónak is kiváló.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .