Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Hozzávalók:

A húshoz:

  • 12 db csirkeszárny
  • ízlés szerint fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint sültcsirke fűszerkeverék
  • 12 ek. liszt
  • 2 ek. őrölt pirospaprika

A körethez:

  • 5 db vöröshagyma
  • ételízesítő

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • Kimérjük a 12 evőkanál lisztet, hozzáadjuk a 2 evőkanál pirospaprikát, ízlés szerint csirke fűszerkeveréket és jól elkeverjük.
  • A húst megtisztítjuk és megmossuk. Sóval és ízlés szerint zúzott fokhagymával fűszerezzük, majd beleforgatjuk a lisztes keverékbe.  Forró olajban körülbelül 20 percig készre sütjük.
  • Közben a hagymát megtisztítjuk és karikára vágjuk.  A hús visszamaradt olajában, folyamatos kevergetés mellett közepes lángon, körülbelül 30 perc alatt puhára sütjük.

Fanni Fanni
megosztás

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

Sajtkrémes bundában sült hús, amely kívül picit roppan, de belül omlós, puha hús lapul.

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.