Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg (csontos) tarja
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel és zúzott fokhagymával mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük.
  • Ha csontos a húsunk, és esetleg sikerül csonttal együtt elvágni, akkor még ízletesebb, pikánsabb lesz.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és belefektetjük a befűszerezett szeleteket. Öntünk alá egy kis pohár vizet, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben, 170°-on addig sütjük fólia alatt, amíg meg nem puhul.
  • Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát, és jól megpirítjuk ügyelve arra, hogy ne száradjon ki.
  • Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Fanni Fanni
megosztás

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Ha már unjuk a boltit, akkor érdemes kipróbálni. Sőt, annál sokkal finomabb.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .