Hagyományos, magyaros, omlós, megunhatatlan.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 50 perc
Összesen: 1 óra 10 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg (csontos) tarja
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • zsiradék

Elkészítés:

  • A tarját ujjnyi szeletekre vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel és zúzott fokhagymával mindkét oldalát ízlés szerint befűszerezzük.
  • Ha csontos a húsunk, és esetleg sikerül csonttal együtt elvágni, akkor még ízletesebb, pikánsabb lesz.
  • Egy tepsit kikenünk zsiradékkal és belefektetjük a befűszerezett szeleteket. Öntünk alá egy kis pohár vizet, alufóliával lefedjük és előmelegített sütőben, 170°-on addig sütjük fólia alatt, amíg meg nem puhul.
  • Ha megpuhult, akkor levesszük a fóliát, és jól megpirítjuk ügyelve arra, hogy ne száradjon ki.
  • Hozzá fokhagymás krumplipürét készíthetünk.

Fanni Fanni

Nagyon szeretjük a kínai ízvilágú ételeket, azonban kevés helyen lehet hozzájutni olyanhoz, ami igazán finom. Ezért készült most ez a számunkra tökéletes itthoni változat.

A wellington jegyeit hordozza magában ez a sült camambert, amely amellett, hogy igazán különleges ízvilággal rendelkezik, az állaga is tökéletes.

A karalábés ételek kedvelőinek. Igazi téli csemege, csupa vitaminbomba.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .