Instagram

Follow Me!

Krémes, lágy, húsmentes.

Hozzávalók 4 főre:

  • 1 kg gomba
  •  2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 12 db tojás
  • 4 db zsemle
  • egy kiscsokor petrezselyem
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint fokhagyma
  • olaj

Elkészítés:

10 tojást keményre főzünk és kihűtjük. A zsemléket langyos vízbe áztatjuk. A hagymát felaprítjuk és egy kis olajon üvegesre pároljuk. A gombát és a petrezselymet apróra szeleteljük majd az üveges hagymához adjuk és puhára dinszteljük.

Tipp: Apríthatunk rá 1-2 gerezd fokhagymát is.

Sóval, borssal, majoránnával és ételízesítővel ízesítjük.

A főtt tojást felkockázzuk, a zsemlét kicsavarjuk és a gombához adjuk. A fűszereket szükség szerint pótoljuk. A megmaradt két nyers tojást ráütjük és jól összeforgatjuk.

Zsiradékkal kikent tepsibe tesszük.

Előmelegített sütőben 170°-on, fólia alatt 30 percig sütjük. A fólia levételét követően pedig megpirítjuk. Ha kihűlt, akkor szeleteljük és fogyasztjuk.

Tipp: ha kevés időnk van elkészíteni, akkor a gyorsabb változathoz a főtt tojás helyett rántottát készítünk. Azzal is tökéletesen működik és nagyon finom.

Otthon ízei Otthon ízei

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

A gasztronómia egyik nagy kihívása. Tojásimádóknak kötelező!

Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..