Instagram

Follow Me!

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Hozzávalók:


Elkészítés:

A  füstölt szalonnát felkockázzuk elkezdjük sütni. A Hagymát megtisztítjuk, csíkokra vágjuk majd a szalonnával együtt megpirítjuk. Amikor egy picit elkezd puhulni hozzáadjuk  az előzőleg megmosott, ízlés szerinti méretűre vágott paprikát. Picit megsózzuk, borsozzuk és amikor ez egy picit összefonnyadt, akkor beletesszük a paradicsomot is.

Jól összesütjük. A sót, borsot, esetleg ételízesítőt ízlés szerint pótoljuk és adunk hozzá egy csipet cukrot is.

Amikor már majdnem kész akkor hozzátesszük a maradék kettő, de kulcsfontosságú összetevőt. Az egyik az őrölt pirospaprika, amivel egy picit meghintjük és jól elkeverjük, a másik pedig a Pettyes lekvár Sárkány lehelete elnevezésű pikáns chiliszósza, ami megkoronázza a lecsót.

Végül a tojásokat egy tálba összekeverjük és a már lesütött alapra tesszük, majd lágyra sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Ropogós bacon réteg. Omlós, puha töltelék.

Karácsonykor készítettem először, de azóta is nagy kedvenc.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..