Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

 

Előkészület: 10 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 40 minutes
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • pici
  • zsír

Elkészítés:

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára főzzük.
  • Ha kicsit kihűltek,akkor egy lapos fakanál segítségével „lapítunk” rajtuk, egy picit összébbnyomjuk őket.
  • Közben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, amiben a 2-3 gerezd fokhagymát megfuttatjuk.
  • A roppantott krumplikat a serpenyőbe helyezzük, picit megsózzuk, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fanni Fanni

Kiváló helyettesítője lehet a krumplipürének. Kellemes, lágy ízvilág, és nem utolsó sorban sokkal egészségesebb.

A dödölle egy tipikus, hagyományos zalai étel, ami önmagában is nagyon finom, de előszeretettel fogyasztják akár köretként is raguk mellé.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .