Egyszerű burgonyás étel, amely magában is csemege lehet.

 

Előkészület: 10 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db közepes méretű burgonya
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • pici
  • zsír

Elkészítés:

  • A burgonyákat alaposan megmossuk, és héjastól puhára főzzük.
  • Ha kicsit kihűltek,akkor egy lapos fakanál segítségével „lapítunk” rajtuk, egy picit összébbnyomjuk őket.
  • Közben egy serpenyőben zsiradékot hevítünk, amiben a 2-3 gerezd fokhagymát megfuttatjuk.
  • A roppantott krumplikat a serpenyőbe helyezzük, picit megsózzuk, mindkét oldalát pirosra sütjük.
Fanni Fanni

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Nagyon kellemes ízvilágot kölcsönöz a medvehagyma és a besamel együttese.

Nem olajos, nem zsíros. Kívül kérges, belül pedig puha és omlós.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .