Gomba mártás - Otthon ízei

Gomba mártás

Egy selymes, ízes mártás húsok mellé.

Hozzávalók:

  • 1 fej hagyma
  • 30-40 dkg gomba
  • 1 gerezd fokhagyma (opcionális)
  • 1 kanál liszt
  • 2 dl tejföl
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 1 dl víz
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apró kockákra vágjuk. Hasonlóképp járunk el a gombával is.

A felaprított hagymát megfuttatjuk a  2 evőkanál olíva olajon, és üvegesre pirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított gombát, és öntünk hozzá körülbelül 1 dl vizet.

Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, és az 1 gerezd zúzott fokhagymával.

A hagyma és a gomba egyvelegét puhára főzzük, és megvárjuk, hogy elpárologjon a ráöntött víz. Ha megfőtt egy botmixer segítségével összemixeljük.

A tejfölt kikeverjük a liszttel és a pépesített gombához adjuk, majd összeforraljuk.

Tipp: ízlés szerint zöldfűszereket (opcionális a petrezselyem) is adhatunk hozzá.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.