Egy könnyed, lágy mártás, amely kiválóan passzol a legtöbb húshoz, illetve zöldséghez.
Recept megosztás
Oldal kedvelése
Előkészület: 0 percperc
Főzés/Sütés: 20 percperc
Összesen: 20 percperc
Adag: 4fő
Hozzávalók:
5dkgvaj
2ek.liszt
3dltej
ízlés szerintsó
ízlés szerintőrölt fekete bors
ízlés szerintszerecsendió
egycsipetcukor
Elkészítés:
A vajat felhevítjük és hozzáadjuk a 2 evőkanál lisztet, majd elkeverjük. Folyamatosan adagoljuk hozzá a tejet és állandó kevergetés mellett sűrű besamel mártást készítünk.
Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, szerecsendióval és egy csipet cukorral.
Jól összeforraljuk.
Fanni
megosztás
Rólam
“Tíz emberből kilenc szereti a csokoládét. A tizedik hazudik.” (John G. Tullius) Bővebben…