Instagram

Follow Me!

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Hozzávalók 4 főre:

  • 8 db nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  •  2 evőkanál olíva olaj
  • 2 evőkanál tejföl
  • 2 dl tej
  • 3-4 dkg vaj
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

A krumplikat megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és feltesszük főni egy fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi őket és puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.

Közben a fokhagymát megpucoljuk, és megfuttatjuk a 2 evőkanál olíva olajon.

Ha megfőtt leszűrjük és villával, vagy ha van, akkor krumpli törővel pépesre törjük.

Sóval és ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a megpirított fokhagymát, a tejet, a 2 evőkanál tejfölt, a vajat és jól kikeverjük.

Otthon ízei Otthon ízei

A kerti grillezések elmaradhatatlan kelléke.

Roppannak a magvak, pirult a grillsajt, puha a cukkini, ízletes a hagyma.

Vitaminbomba a hideg, téli napokra.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..