Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 8 db nagyobb krumpli
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 ek. tejföl
  • 2 dl tej
  • 3 - 4 dkg vaj
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő

Elkészítés:

  • A krumplikat megpucoljuk, apróbb kockákra vágjuk és feltesszük főni egy fazékban, annyi vízben, amennyi ellepi őket és puhára főzzük. A főzővízhez egy csipet sót is adhatunk.
  • Közben a fokhagymát megpucoljuk, és megfuttatjuk a 2 evőkanál olíva olajon.
  • Ha megfőtt leszűrjük és villával, vagy ha van, akkor krumpli törővel pépesre törjük.
  • Sóval és ételízesítővel ízesítjük. Hozzáadjuk a megpirított fokhagymát, a tejet, a 2 evőkanál tejfölt, a vajat és jól kikeverjük.

Fanni Fanni

Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Az igen népszerű amerikai káposztasaláta otthon is elkészíthető egy sokkal finomabb verzióban is, mint amivel máshol találkozhatunk.

Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .