Selymes, laktató és ízletes tészta. Jól harmonizál a pesztó és a cukkíni együttese.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 db közepes méretű cukkini
  • 2 üveg vörös pesztó
  • 10 dkg parmezán sajt
  • 1 - 2 kocka vaj
  • 10 dkg mozzarella sajt
  • 1 csomag spagetti

Elkészítés:

  • A tésztát lobogó, sós vízben egy csepp zsiradék hozzáadásával készre főzzük, majd leszűrjük.
  • A cukkínit zsülienre vágjuk és egy kevés zsiradékon lepirítjuk. Hozzáadjuk a pesztót, a reszelt sajtokat és jól összekeverjük.
  • Ha kész van a mártásunk, akkor a tésztára porítjuk és összeforgatjuk, hogy a tésztát mindenhol érje a szósz.

Fanni Fanni

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Kedvenc zöldségeim egyike, mely rántva is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .