Friss, üde, fokhagymás, krémes.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 50 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 1 kg spenót
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint egy pici cukor
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 kis doboz tejföl
  • 3 - 4 ek. liszt
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 dl tej

Elkészítés:

  • A spenótot megtisztítjuk és feltesszük egy fazékban főni. A főzővizet sóval, ételízesítővel ízesítjük. Körülbelül 10-15 perc alatt, fonnyadásig főzzük, majd leszűrjük és lecsepegtetjük.
  • Az olíva olajat felhevítjük és a fokhagymát apró kockákra vágjuk, majd az olajon megfuttatjuk. Hozzáadjuk az előzőleg megfőzött és felaprított spenótot és összesütjük.
  • Körülbelül 2-3 dl vízzel felengedjük és 15 percig főzzük. Sóval, borssal, ételízesítővel és cukorral ízesítjük. A lisztből és a tejből habarást készítünk és besűrítjük vele a spenótunkat.
  • Hozzáadjuk a tejfölt és jól összeforraljuk.

Megjegyzés:

Reszelt (parmezán) sajttal tálaljuk.

Fanni Fanni

Hagyományos, magyar étel egy csipetnyi chilivel.

Szokás mondani, hogy a magyar emberek mindent kirántanak. Tagadhatatlan, hiszen a zöldbabbal is ez történt.

Kiadós köret, amely nem csak sültekhez, hanem ragukhoz is kiváló.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .