Csokoládé souffle - Otthon ízei

Csokoládé souffle

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Hozzávalók 2 souffle formához:

A tésztához:
  • 8 dkg tejcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 1 csepp citromlé
A sütéshez:
  • souffle forma
  • kakaópor
  • vaj

Elkészítés:

Egy edényben vizet melegítünk, melyre majd azt a tálat helyezzük, amiben a csokit meg fogjuk olvasztani. Tehát előkészítjük a vízgőzt.

A csokit egy tálba aprítjuk, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd a vízgőzre tesszük.

Lassú tűzön, körülbelül 15 perc folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.

Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját.

A tojásfehérjéből egy csepp citromlé segítségével kemény habot készítünk és laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felolvasztott csokihoz.

A lisztet apránként adagolva keverjük hozzá.

A souffle formákat kivajazzuk és vékonyan megszórjuk kakaóporral.

A masszát a formákba öntjük, és előmelegített sütőben, 200°-on, 6-8 perc alatt megsütjük.

Forrón fogyasztjuk.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.