Instagram

Follow Me!

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Hozzávalók 2 souffle formához:

A tésztához:
  • 8 dkg tejcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • 3 dkg liszt
  • 1 csepp citromlé
A sütéshez:
  • souffle forma
  • kakaópor
  • vaj

Elkészítés:

Egy edényben vizet melegítünk, melyre majd azt a tálat helyezzük, amiben a csokit meg fogjuk olvasztani. Tehát előkészítjük a vízgőzt.

A csokit egy tálba aprítjuk, hozzáadjuk a vajat és a csipet sót, majd a vízgőzre tesszük.

Lassú tűzön, körülbelül 15 perc folyamatos kevergetés mellett megolvasztjuk.

Ha levettük a tűzről hozzákeverjük a 2 tojás sárgáját.

A tojásfehérjéből egy csepp citromlé segítségével kemény habot készítünk és laza mozdulatokkal hozzáforgatjuk a felolvasztott csokihoz.

A lisztet apránként adagolva keverjük hozzá.

A souffle formákat kivajazzuk és vékonyan megszórjuk kakaóporral.

A masszát a formákba öntjük, és előmelegített sütőben, 200°-on, 6-8 perc alatt megsütjük.

Forrón fogyasztjuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Puha, mézes tészta. Finom vaníliás, tejes krém.

Az eperszezon egyik leggyorsabb és legfinomabb édessége.

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..