Sajtmártás Zsemlegombóc Mustáros- tejszínes csirkeragu Shrubbie Kutyori Konyha- Lekvárok, szörpök és egyéb finomságok Serrano sonkás falatok Zabos túrógombóc Coleslaw saláta Mozzarellás paradicsomos csirkemell rakott cukkinivel

Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3-4 evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet só
  • 10 dkg (nád)cukor
  • 1 tojás
  • 1 (csapott)teáskanál/ nagyobb kávés kanál szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 vanília rúd kikapart belseje
  • 8 dkg fehér csokoládé
  • 8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot,  a vaníliarúd kikapart belsejét és a kakaóport.

A tojást egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.

A két tál tartalmát összevegyítjük, és jól elkeverjük.

A csokikat apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszához.

Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanállal kupacokat helyezünk egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük elterülni. A kanállal egy kicsit lelapíthatjuk, megadva ezzel a formájukat.

Előmelegített sütőben, 180°-on, 10-12 perc alatt készre sütjük.

Tipp: onnan tudjuk, hogy megsült, hogy már nem fénylik a teteje.

A sülés után viszonylag puhának fognak tűnni, azonban miután kihűltek megszilárdulnak a csoki kockák is.

Otthon ízei Otthon ízei

Habkönnyű krémes és csokis torta, ropogós csoki forgáccsal.

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Mindig is nagy kedvenc volt nálunk a rizsfelfújt, azonban szerintem ez egy olyan étel, aminél nehéz eltalálni a megfelelő arányokat. Ez a recept most erre tesz egy próbált, nálunk bevált!

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..