Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 - 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 10 dkg (nád) cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília rúd kikapart belseje
  • 8 dkg fehércsokoládé
  • 8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot,  a vaníliarúd kikapart belsejét és a kakaóport.
  • A tojást egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.
  • A két tál tartalmát összevegyítjük, és jól elkeverjük.
  • A csokikat apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanállal kupacokat helyezünk egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük elterülni. A kanállal egy kicsit lelapíthatjuk, megadva ezzel a formájukat.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy már nem fénylik a teteje.
  • A sülés után viszonylag puhának fognak tűnni, azonban miután kihűltek megszilárdulnak a csoki kockák is.

Fanni Fanni

Dekoratív, nagyon finom, és dobozban akár 1 hétig is eláll.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Egyszerű, könnyű desszert, amely akár az ünnepi asztalon is megállja a helyét.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .