Éppen annyira puha, és omlós, mint amennyire egy keksznek annak kell lennie.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 10 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 12 db

Hozzávalók:

  • 15 dkg liszt
  • 10 dkg vaj
  • 3 - 4 ek cukrozatlan kakaópor
  • 1 csipet
  • 10 dkg (nád) cukor
  • 1 db tojás
  • 1 csapott tk. szódabikarbóna
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag vanília rúd kikapart belseje
  • 8 dkg fehércsokoládé
  • 8 dkg tejcsokoládé

Elkészítés:

  • A lisztet egy tálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót, a szódabikarbónát, a vaníliás cukrot,  a vaníliarúd kikapart belsejét és a kakaóport.
  • A tojást egy másik tálban habosra keverjük a cukorral, és hozzáadjuk a szobahőmérsékletű vajat.
  • A két tál tartalmát összevegyítjük, és jól elkeverjük.
  • A csokikat apró kockára vágjuk, és hozzákeverjük a masszához.
  • Sütőpapírral bélelt tepsibe egy evőkanállal kupacokat helyezünk egymáshoz nem túl közel, hogy legyen helyük elterülni. A kanállal egy kicsit lelapíthatjuk, megadva ezzel a formájukat.
  • Előmelegített sütőben, 180°-on, 10-12 perc alatt készre sütjük.
  • Onnan tudjuk, hogy megsült, hogy már nem fénylik a teteje.
  • A sülés után viszonylag puhának fognak tűnni, azonban miután kihűltek megszilárdulnak a csoki kockák is.

Fanni Fanni

Sok krém, puha, mézes tészta, finom illat, ellenállhatatlan íz.

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Igazi vitamindús őszi csemege, egy nagyon régi magyar édesség, sok jótékony hatással.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .