Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 0 perc
Összesen: 30 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

  • 2 csomag babapiskóta

A krémhez:

  • 500 g mascarpone
  • 4 - 5 db tojás fehérje
  • 10 ek. cukor
  • 2 - 3 csepp citromlé
  • 1 tábla fehércsokoládé
  • 1 db vanília rúd kikapart belseje
  • 1 csomag erdeigyümölcs mix

Az öntethez:

  • 1 csomag erdeigyümölcs mix
  • 3 - 4 ek. cukor
  • 1 csipet fahéj
  • víz

Elkészítés:

  • A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.
  • A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.
  • A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.
  • Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.
  • Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.
  • Gyümölccsel, reszelt fehércsokoládéval díszíthetjük.
  • Hűtőben tároljuk, másnap fogyasztható.

Fanni Fanni

Mákos, almás, és egy picit egészséges.

Egy tökéletesen finom répatorta recept, ha valami gyors, és kellemes süteményre vágyunk.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail-címet nem tesszük közzé.

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .