Instagram

Follow Me!

Puha, gyümölcsös, krémes édesség. Télen és nyáron egyaránt kiváló.

Hozzávalók :

  • 2 csomag babapiskóta
A krémhez:
  • 500 g mascarpone
  • 4-5 tojás fehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 2-3 csepp citromlé
  • 1 tábla fehér csokoládé (elhagyható)
  • 1 vanília rúd
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
Az öntethez :
  • 1 csomag  erdei gyümölcs mix
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 1 csipet fahéj
  • víz

Elkészítés :

A gyümölcsöt kiolvasztjuk, lecsepegtetjük.

A tojások fehérjét kemény habbá verjük 1 csepp citromlé segítségével, majd félre tesszük.

A mascarponét a porcukorral és a vanília rúddal összekeverjük, majd hozzáadjuk a gőz felett felolvasztott fehér csokoládét is. Ezután óvatosan, laza mozdulatokkal hozzákeverjük a korábban felvert fehérjét.

Az öntethez a gyümölcs mixet feltesszük főni a porcukorral és kevés vízzel, majd ízlés szerint egy csipet fahéjat adunk hozzá. Ha rottyant egyet, villával összetörjük vagy leturmixuljuk, ugyanis ebbe fogjuk mártogatni a babapiskótát.

Egy jénaiba a következő sorrendben rétegezzünk: 1 sor babapiskóta, 1 sor gyümölcs, 1 sor krém. Addig csináljuk míg az összetevők el nem fogynak. Fontos hogy a legfelső, záró réteg krém legyen.

Gyümölccsel, reszelt fehércsokoládéval díszíthetjük.

Hűtőben tároljuk, másnap fogyasztható.

Otthon ízei Otthon ízei

Gyors és könnyű desszert. Nem szívja magába az olajat, hidegen és melegen is egyaránt kiváló.

Egy régi, öreg, besárgult papíron találtam ezt a receptet. Először megdöbbenten olvastam, hogy valóban pálinka kell hozzá, aztán amikor kipróbáltam, egyből rájöttem, hogy miért.

Nem túl egyszerű, de annál finomabb, csupa csokis sütemény. A barátom kedvence, így gyakran készül nálunk.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..