Instagram

Follow Me!

Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Hozzávalók 16-18 gombóchoz:

A gombóchoz:
  • 75 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3-4 evőkanál cukor
  • 6 evőkanál búzadara
  • 5 tojás
Forgatáshoz:
  • olaj
  • 1-1,5 bögre zsemlemorzsa
  • ízlés cukor
Tetejére:
  • tejföl
  • cukor

Elkészítés:

A túrót egy szűrőn áttörjük és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az áttört túróhoz.

A fehérjéket egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverjük, majd apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál búzadarát is.

A tálat letakarjuk és a hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Ez idő alatt a búzadara megszívja magát, átpuhul.

Közben egy kevés olajon megpirítjuk a cukrozott zsemlemorzsát, és elkészítjük a cukros tejfölt is.

Amikor az 1 óra letelt ízlés szerinti méretű gombócokat formázunk, amiket forró vízben addig főzünk, amíg a víz tetejére fel nem jönnek.

Ezt követően zsemlemorzsába forgatjuk őket, és cukros tejföllel tálaljuk.

Otthon ízei Otthon ízei

Az alma krémessé és lággyá teszi. Ugyanakkor mégsem ázik el, hanem kívül ropog, belül pedig omlós.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Ropogtatni való az édesszájúaknak, de süteményekbe is kiváló színfolt lehet.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..