Sokáig kikísérleteztem a túrógombóc receptjével. Néha túl lágy lett, néha pedig az ellenkezője. Ez a mostani recept tökéltes mind állagra, mind pedig ízre.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Pihentetés 1 óra
Összesen: 1 óra 40 perc
Adag: 18 gombóc

Hozzávalók:

A gombóchoz:

  • 75 dkg túró
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 3 - 4 ek. cukor
  • 6 ek. búzadara
  • 5 db tojás

A forgatáshoz:

  • olaj
  • 1 - 1,5 bögre zsemlemorzsa
  • ízlés szerint cukor

A tetejére:

  • tejföl
  • cukor

Elkészítés:

  • A túrót egy szűrőn áttörjük és egy tálba tesszük. A tojások sárgáját a cukorral és a vaníliás cukorral habosra keverjük, majd hozzáöntjük az áttört túróhoz.
  • A fehérjéket egy csepp citromlé segítségével kemény habbá verjük. A habot óvatos mozdulatokkal a túróhoz keverjük, majd apránként hozzáadjuk a 6 evőkanál búzadarát is.
  • A tálat letakarjuk és a hűtőben 1 órán keresztül pihentetjük. Ez idő alatt a búzadara megszívja magát, átpuhul.
  • Közben egy kevés olajon megpirítjuk a cukrozott zsemlemorzsát, és elkészítjük a cukros tejfölt is.
  • Amikor az 1 óra letelt ízlés szerinti méretű gombócokat formázunk, amiket forró vízben addig főzünk, amíg a víz tetejére fel nem jönnek.
  • Ezt követően zsemlemorzsába forgatjuk őket, és cukros tejföllel tálaljuk.

Fanni Fanni
megosztás

Csokoládé felfújt. Nagyon csokis, nagyon krémes és nagyon finom.

Az egyik legnépszerűbb amerikai reggeli. Puha, omlós tészta, a sajtkrém és a karamell tökéletes összhangjával.

Jellegzetes magyar étel, amely elengedhetetlen kelléke volt a régi magyar idők ünnepi asztalainak.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .