Instagram

Follow Me!

Hozzávalók:

A húshoz:
  • 1-1,5 kg sertés comb/ tarja
  • 20 dkg bacon
  • 2 fej hagyma
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • ízlés szerint mustár
Gomba:
  • 5-6 db nagyobb gomba
  • 2 fej hagyma
  • zsiradék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
A krumplihoz:
  • 7-8 db krumpli
  • zsiradék
Reszelt sajt
Fokhagymás tejföl

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel, mustárral, köménnyel és fokhagymával ízlés szerint fűszerezzük.

Közben a bacont felaprítjuk és egy kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük és félre tesszük.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a 2 fej, csíkokra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

Majd ezt követően hozzáadjuk  a fűszerezett húst is és ha szükséges még adunk hozzá vajat. Öntünk alá kb. 0,5-1 dl vizet és fedő alatt, amíg a víz el nem fő és a hús meg nem puhul, takarék lángon főzzük. Ha a levét elfőtte, akkor szükség esetén olaj/ vaj hozzáadásával, fedő nélkül jól lepirítjuk. A végén hozzákeverjük a félretett bacon-t is.

Közben a gombát és a hagymát csíkokra, szeletekre vágjuk. A hagymát egy kis zsiradékban előpirítjuk, ha kicsit megpuhult, akkor  hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük és addig sütjük, míg el nem fő a leve.

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk és zsiradékban kisütjük.  Majd a húshoz keverjük.

A találáskor egy tányérba szedünk a hússal összekevert krumpliból, ráhelyezzük a hagymás gombát, lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.

Otthon ízei Otthon ízei

A sör átpuhítja a húst, és ropogóssá teszi a külsejét. Szinte zsiradék nélkül készül el a húsunk.

Nálunk mindenki nagyon szereti a gyorséttermi csirke szárnyakat, így megpróbáltam elkészíteni, aminek nagy sikere lett.

Rögtönzött tésztaétel készült ma nálunk, de olyan nagy sikere volt, hogy többször is el fogom készíteni.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..