Brassói, ahogy mi szeretjük - Otthon ízei

Brassói, ahogy mi szeretjük

Bacon, gomba, sajt, tejföl, fokhagyma….

Hozzávalók:

A húshoz:
  • 1-1,5 kg sertés comb/ tarja
  • 20 dkg bacon
  • 2 fej hagyma
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • ízlés szerint őrölt köménymag
  • ízlés szerint mustár
Gomba:
  • 5-6 db nagyobb gomba
  • 2 fej hagyma
  • zsiradék
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint bors
A krumplihoz:
  • 7-8 db krumpli
  • zsiradék
Reszelt sajt
Fokhagymás tejföl

Elkészítés:

A húst apró kockára vágjuk. Sóval, borssal, ételízesítővel, mustárral, köménnyel és fokhagymával ízlés szerint fűszerezzük.

Közben a bacont felaprítjuk és egy kevés zsiradékon ropogósra pirítjuk. Kiszedjük és félre tesszük.

A visszamaradt zsiradékhoz hozzáadjuk a 2 fej, csíkokra vágott hagymát és üvegesre pároljuk.

Majd ezt követően hozzáadjuk  a fűszerezett húst is és ha szükséges még adunk hozzá vajat. Öntünk alá kb. 0,5-1 dl vizet és fedő alatt, amíg a víz el nem fő és a hús meg nem puhul, takarék lángon főzzük. Ha a levét elfőtte, akkor szükség esetén olaj/ vaj hozzáadásával, fedő nélkül jól lepirítjuk. A végén hozzákeverjük a félretett bacon-t is.

Közben a gombát és a hagymát csíkokra, szeletekre vágjuk. A hagymát egy kis zsiradékban előpirítjuk, ha kicsit megpuhult, akkor  hozzáadjuk a gombát, befűszerezzük és addig sütjük, míg el nem fő a leve.

A krumplit megpucoljuk, megmossuk, apró kockára vágjuk és zsiradékban kisütjük.  Majd a húshoz keverjük.

A találáskor egy tányérba szedünk a hússal összekevert krumpliból, ráhelyezzük a hagymás gombát, lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel és megszórjuk reszelt sajttal.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.