Instagram

Follow Me!

A megfuttatott hagyma egy érdekes ízvilágot ad neki.

Hozzávalók 4 főre:

A fasírthoz:
  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 tojás
  • 1 fej hagyma
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 evőkanál olíva olaj
  • 2 zsemle
  • 2 dl tej
A sütéshez:
  • olaj

Elkészítés:

A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot, a köményt és az ételízesítőt. Összegyúrjuk és állni hagyjuk.

A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk apró kockára és  2 evőkanál olíva olajon megfuttatjuk, majd a húshoz adjuk.

A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Ha jól elázott kicsavarjuk és a többihez adjuk. Beleütjük a tojást és újból jól összegyúrjuk.

Tipp: a tojást és a zsemlét csak közvetlenül sütés előtt keverjük hozzá, mert különben nem áll össze a fasírtunk.

Forró olajban kérgesre sütjük.

Otthon ízei Otthon ízei

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..