A megfuttatott hagyma érdekes ízvilágot ad neki.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 20 perc
Összesen: 40 perc
Adag: 4

Hozzávalók:

A fasírhoz:

  • 50 dkg darált sertés hús
  • 1 db tojás
  • 1 fej hagyma
  • 4 - 5 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint majoránna
  • ízlés szerint őrölt kömény
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 2 ek. olíva olaj
  • 2 db zsemle
  • 2 dl tej

A sütéshez:

  • olaj

Elkészítés:

  • A darált húst egy tálba tesszük, hozzáadjuk a majoránnát, a sót, a borsot, a köményt és az ételízesítőt. Összegyúrjuk és állni hagyjuk.
  • A hagymát és fokhagymát megpucoljuk, felvágjuk apró kockára és  2 evőkanál olíva olajon megfuttatjuk, majd a húshoz adjuk.
  • A zsemlét beáztatjuk a tejbe. Ha jól elázott kicsavarjuk és a többihez adjuk. Beleütjük a tojást és újból jól összegyúrjuk.
  • Tipp: a tojást és a zsemlét csak közvetlenül sütés előtt keverjük hozzá, mert különben nem áll össze a fasírtunk.
  • Forró olajban kérgesre sütjük.

Fanni Fanni

Lágy ízvilágú húsgolyó, amelyhez bármilyen köret kiválóan passzol. Az olajon megfuttatott hagyma, és a tejbe áztatott zsemle nagyon jó ízt adnak a húsgolyónak.

A mediterrán ízek kedvelőinek tökéletes lehet ez a finom étel, amely az egyik legjobb felhasználási módja lehet a különleges scampinak.

Ropogósra sütött szezonális grillcsirkecomb- az egyik kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .