Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • kb. 1,5 dl forró víz
  • 4 - 5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

A töltéshez:

    Zöldségek:

    • saláta
    • hagyma
    • uborka
    • paradicsom

    Hús:

    • 30 - 40 dkg csirkemell
    • ízlés szerint
    • ízlés szerint őrölt fekete bors
    • ízlés szerint zúzott fokhagyma
    • ízlés szerint mustár
    • 2 ek. olíva olaj

    Guacamole:

    • 2 db avokádó
    • 1 db paradicsom
    • pár csepp citromlé
    • 1 db közepes fej lilahagyma
    • 2 - 3 gerezd fokhagyma
    • ízlés szerint
    • ízlés szerint őrölt fekete bors
    • ízlés szerint ételízesítő
    • 1 - 2 ek. majonéz (opcionális)

    Fokhagymás tejföl:

    • ízlés szerint tejföl
    • ízlés szerint zúzott fokhagyma
    • ízlés szerint

    30 dkg reszelt sajt


      Elkészítés:

      Lapok:
      • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.
      • Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.
      • Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
      Hús:
      • A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral. A 2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.
      Zöldségek, sajt:
      • A zöldségeket csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
      Fokhagymás tejföl:
      • A zúzott fokhagymát ( kb. 2-3 gerezd) hozzáadjuk 2 kispohár tejfölhöz és sóval ízesítjük.
      Guacamole:
      • Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.
      • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
      • A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és egy kicsit hűtőben pihentetjük.

      Összeállítás:
      • A tortilla lapot megkenjük a guacamole-val, ráhalmozzuk a zöldségeket, a húst a reszelt sajtot és lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel. A feltekerésnél opcionális alufóliát használni.

      Fanni Fanni

      A mostani recept elkészülését a Kanálka termékei, pontosabban a hagyma chutney és a sült fokhagyma ihlették.

      Egy újabb felhasználási mód a májas ételek rajongóinak.

      Vélemény, hozzászólás?

      Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






      Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .