Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 6 db

Hozzávalók:

A lapokhoz:

  • 20 dkg liszt
  • 1 csapott tk.
  • kb. 1,5 dl forró víz
  • 4 - 5 g sütőpor
  • 0,5 dl olaj

A töltéshez:

Zöldségek:

  • saláta
  • hagyma
  • uborka
  • paradicsom

Hús:

  • 30 - 40 dkg csirkemell
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • 2 ek. olíva olaj

Guacamole:

  • 2 db avokádó
  • 1 db paradicsom
  • pár csepp citromlé
  • 1 db közepes fej lilahagyma
  • 2 - 3 gerezd fokhagyma
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint ételízesítő
  • 1 - 2 ek. majonéz (opcionális)

Fokhagymás tejföl:

  • ízlés szerint tejföl
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint

30 dkg reszelt sajt


Elkészítés:

Lapok:
  • A lisztet egy tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, a sütőport és jól elkeverjük.  A víz folyamatos adagolásával és a olaj hozzáadásával viszonylag keményebb, de könnyen kezelhető tésztát készítünk.
  • Lisztezett deszkán 6 egyenlő részre osztjuk és lisztes felületen folyamatos forgatás és lisztpótlás mellett vékony, szinte hártya szerű kerek lapokat nyújtunk.
  • Egy serpenyőt olaj hozzáadása nélkül felhevítünk és belehelyezzük a tortilla lapokat. Abból látjuk, hogy el kezdett sülni, hogy szép, hólyagos lesz. Ekkor a szélénél fogva megfordítjuk és a másik felét is megsütjük.
Hús:
  • A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral. A 2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.
Zöldségek, sajt:
  • A zöldségeket csíkokra vágjuk, a sajtot lereszeljük.
Fokhagymás tejföl:
  • A zúzott fokhagymát ( kb. 2-3 gerezd) hozzáadjuk 2 kispohár tejfölhöz és sóval ízesítjük.
Guacamole:
  • Az avokádókat félbe vágjuk és kimagozzuk. Egy tálba tesszük és villa segítségével jól összetörjük.
  • Ízlés szerint ízesítjük sóval, borssal, citromlével és ételízesítővel.
  • A hagymát és a fokhagymát apró kockára vágjuk és azt is hozzákeverjük. Hozzáadjuk az apró kockára vágott paradicsomot és egy kicsit hűtőben pihentetjük.

Összeállítás:
  • A tortilla lapot megkenjük a guacamole-val, ráhalmozzuk a zöldségeket, a húst a reszelt sajtot és lecsepegtetjük fokhagymás tejföllel. A feltekerésnél opcionális alufóliát használni.

Fanni Fanni
megosztás

Az édesburgonya krémes állaga nagyon jól harmonizál a sajtok összességével és a friss zöldségekkel a tetején.

Napjainkban igen közkedvelt köret az édesburgonya. Ez a változat egy igen dekoratív, és nagyon finom kiegészítője lehet bármely ételnek.

Mi mindig fokhagymásan készítjük a krumplipürét. Feldobja az ízét, és mennyei az illata.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .