Bolognai spagetti - Otthon ízei

Bolognai spagetti

A bolognai spagettit mindenki másképp készíti. Sokféle változatot próbáltunk már, de nekünk ez a kedvencünk.

Hozzávalók 4 főre:

  • 50 dkg darált sertés + marha hús vegyesen
  • 1 csomag spagetti tészta
  • 2 vékony szelet füstölt szalonna
  • 2 nagyobb fej vöröshagyma
  • 2 gerezd zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint só
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint oregánó
  • ízlés szerint bazsalikom
  • 1 kocka cukor
  • 3-4 evőkanál parmezán sajt
  • őrölt pirospaprika
  • 4-5 dl házi paradicsomlé
  • liszt

Elkészítés:

A hagymát megtisztítjuk és apró kockára vágjuk. A szalonnát is felaprítjuk, a zsírját kisütjük és rátesszük a már előkészített hagymát. Üvegesre pároljuk.

Mikor a hagyma kellően megpuhult hozzáadjuk a darált húst és addig sütjük, míg ki nem fehéredik. Ekkor rászórunk 1-2 evőkanál őrölt pirospaprikát és felöntjük körülbelül 1 dl vízzel. Hagyjuk, hogy megpuhuljon.

Mikor a hús már kezd puha lenni felöntjük a paradicsomlével. Hozzáadjuk a 2 gerezd zúzott fokhagymát és ízlés szerint fűszerezzük.  A 3-4 evőkanál parmezán sajttal és szükség esetén liszttel sűrítjük.

A tésztát lobogó sós, pici hozzáadott zsiradékos vízben kifőzzük.

Tálaláskor a tészta tetejére helyezünk bőven a raguból és gazdagon megszórjuk reszelt sajttal.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.