Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Előkészület: 20 minutes
Főzés/Sütés: 1 hour
Összesen: 1 hour 20 minutes
Adag: 6 főre

Hozzávalók:

  • 2 - 3 kg nagyobb darab, nem túl zsíros karaj (lehet csontos, vagy csont nélküli is)
  • kb. 1 szál füstölt kolbász, ami végig éri a karajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 8 - 10 szelet füstölt szalonna (a tetejére, beborításhoz)

Elkészítés:

  • A húst sózzuk, borsozzuk. A közepére egy hosszú vékony kés segítségével lyukat fúrunk, ahová  a kolbászt fogjuk betenni.
  • A hús külső részére szintén késsel kis mélyedéseket készítünk, ahová az előzőleg már megtisztított és felvágott fokhagymát tűzdeljük.
  • A tetejét pedig füstölt szalonnával borítjuk be, amit fogpiszkálóval rögzítünk.
  • Egy tepsibe zsiradékot teszünk, belehelyezzük a húst, öntünk alá egy pici vizet, és alufóliával lefedve sütjük körülbelül 170°-on 1 órát, amíg puha nem lesz.
  • Ekkor leöntjük alóla a felesleges „húslét” majd megpirítjuk.
Fanni Fanni

Könnyed halétel, ami spárga szezonban kihagyhatatlan.

Ropogós bundás csirkeszárny, és a sült hagyma, apukám specialitása, aminek sosem tudok ellenállni.

Omlós csirkemell ropogós bacon kabáttal.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .