Gyors és ötletes megoldás, ha abban az esetben is, ha egy nagyobb vendégsereg érkezik hozzánk. Akár sültes tálon is kiválóan mutat vékonyra szeletelve.

Előkészület: 20 perc
Főzés/Sütés: 1 óra
Összesen: 1 óra 20 perc
Adag: 6 főre

Hozzávalók:

  • 2 - 3 kg nagyobb darab, nem túl zsíros karaj (lehet csontos, vagy csont nélküli is)
  • kb. 1 szál füstölt kolbász, ami végig éri a karajt
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • 8 - 10 szelet füstölt szalonna (a tetejére, beborításhoz)

Elkészítés:

  • A húst sózzuk, borsozzuk. A közepére egy hosszú vékony kés segítségével lyukat fúrunk, ahová  a kolbászt fogjuk betenni.
  • A hús külső részére szintén késsel kis mélyedéseket készítünk, ahová az előzőleg már megtisztított és felvágott fokhagymát tűzdeljük.
  • A tetejét pedig füstölt szalonnával borítjuk be, amit fogpiszkálóval rögzítünk.
  • Egy tepsibe zsiradékot teszünk, belehelyezzük a húst, öntünk alá egy pici vizet, és alufóliával lefedve sütjük körülbelül 170°-on 1 órát, amíg puha nem lesz.
  • Ekkor leöntjük alóla a felesleges „húslét” majd megpirítjuk.
Fanni Fanni

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Anyukám mindig ezt a finom reggelit készítette nekem, amikor valami különlegesre vágytam és nem tudtam, hogy mit egyek. Azóta is nagyon szeretem.

Igazi nosztalgikus étel, ami tökéletes párosítás egy főzelékkel, de egy szelet kenyérre helyezve is igazi csemege.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .