Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Előkészület: 30 minutes
Főzés/Sütés: 30 minutes
Összesen: 1 hour
Adag: 4

Eszközök:

  • Grillserpenyő

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 50 - 60 dkg csirkemell
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • 2 - 3 ek. olíva olaj

A salátához:

  • jégsaláta
  • uborka
  • hagyma
  • paradicsom
  • balzsamecet
  • majonéz

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral.
  • A  2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.
  • A salátához a zöldségeket összevágjuk és ízlés szerint balzsamecettel, majonézzel ízesítjük. Tálaláskor a tányérba salátaágyat készítünk, majd erre helyezzük rá a csirkemell csíkokat.
  • Reszelt sajttal is meghinthetjük, esetleg joghurtos öntetet is készíthetünk hozzá.

Fanni Fanni

Roppanós zöldségek, krémes szósz, olvadó sajt- ellenállhatatlan ízharmónia.

A megfuttatott hagyma érdekes ízvilágot ad neki.

Kiválóan harmonizál a póréhagyma a májjal, ami feldobja az egyszerű sült csirkecombot.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük






Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .