Ropogós csirkemellcsíkok, roppanós salátával.

Előkészület: 30 perc
Főzés/Sütés: 30 perc
Összesen: 1 óra
Adag: 4

Eszközök:

  • Grillserpenyő

Hozzávalók:

A csirkéhez:

  • 50 - 60 dkg csirkemell
  • ízlés szerint
  • ízlés szerint őrölt fekete bors
  • ízlés szerint zúzott fokhagyma
  • ízlés szerint mustár
  • 2 - 3 ek. olíva olaj

A salátához:

  • jégsaláta
  • uborka
  • hagyma
  • paradicsom
  • balzsamecet
  • majonéz

Elkészítés:

  • A csirkemellet előkészítjük és felcsíkozzuk. Ízlés szerint fűszerezzük sóval, borssal, ételízesítővel, zúzott fokhagymával és mustárral.
  • A  2 evőkanál olíva olajat felhevítjük és rátesszük a már fűszeres húscsíkokat. Jól megpirítjuk.
  • A salátához a zöldségeket összevágjuk és ízlés szerint balzsamecettel, majonézzel ízesítjük. Tálaláskor a tányérba salátaágyat készítünk, majd erre helyezzük rá a csirkemell csíkokat.
  • Reszelt sajttal is meghinthetjük, esetleg joghurtos öntetet is készíthetünk hozzá.

Fanni Fanni
megosztás

Mindig is nagyon kedvelt volt nálunk a májkrém, de a boltban sosem sikerült olyat venni, ami igazán finom. Ekkor próbáltuk ki ezt az otthon is elkészíthető verziót, ami sokkal finomabb, a boltinál.

Ötlet a csirkebőr, illetőleg a háj felhasználásához.

Ropogósra sütött szezonális grillcsirkecomb- az egyik kedvencünk.

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Recept értékelése




This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.