Instagram

Follow Me!

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 db közepes méretű tojás
  • egy csipet só
  • egy csipet/ késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 dkg cukor
A sütéshez:
  • nagyrózsa sütőforma
  • olaj
A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet (átszitálva) ügyelve arra, hogy a tésztánk megfelelő sűrűségű legyen. Körülbelül olyan, mint a palacsintatészta.Hozzákeverjük a csipet sót és a szódabikarbónát.

Jól kikeverjük, hogy sima, csomómentes masszát kapjunk.

Egy lábasban olajat hevítünk, amibe a fent említett sütőformát belehelyezzük, biztosítva ezzel azt, hogy felvegye a tésztát.

Tehát, ha az olaj és a nagyrózsa forma felmelegedett, akkor a formát tésztában megmártjuk és az olajba helyezzük, hogy megsüljön.

Tipp: a mártásnál ügyeljünk arra, hogy maradjon ki szabad, tésztamentes rész, így könnyebb lesz vele dolgozni.

Körülbelül 1 perc alatt készre sütjük, szalvétára, vagy papírtörlőre helyezzük, hogy le tudjon itatódni róla a felesleges olaj.

Tálaláskor porcukorral hintjük meg.

Esetleges módon a porcukrot vaníliás cukorral, vagy esetleg fahéjas porcukorral is helyettesíthetjük, így még finomabbá tehetjük a fánkunkat.

Otthon ízei Otthon ízei

Kívül ropog, belül folyik az almás töltelék. Tökéletes kiegészítője lehet egy beszélgetős délutánnak.

Kiváló másodikféle lehet, egy tartalmas levest követően.

Egyszerű és nagyszerű desszert, nem csak az egészséges ételek kedvelőinek.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.

Ez a weboldal az Akismet szolgáltatását használja a spam kiszűrésére. Tudjunk meg többet arról, hogyan dolgozzák fel a hozzászólásunk adatait..