Boldogi rózsafánk - Otthon ízei

Boldogi rózsafánk

Mutatós desszert, amely Boldog községének hagyományait erősíti.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 2,5 dl tej
  • 12 dkg liszt
  • 1 vaníliás cukor
  • 3 db közepes méretű tojás
  • egy csipet só
  • egy csipet/ késhegynyi szódabikarbóna
  • 3 dkg cukor
A sütéshez:
  • nagyrózsa sütőforma
  • olaj
A tetejére:
  • porcukor

Elkészítés:

A tojásokat kikeverjük a cukorral és a vaníliás cukorral. Lassan, szakaszosan adagoljuk hozzá a tejet és a lisztet (átszitálva) ügyelve arra, hogy a tésztánk megfelelő sűrűségű legyen. Körülbelül olyan, mint a palacsintatészta.Hozzákeverjük a csipet sót és a szódabikarbónát.

Jól kikeverjük, hogy sima, csomómentes masszát kapjunk.

Egy lábasban olajat hevítünk, amibe a fent említett sütőformát belehelyezzük, biztosítva ezzel azt, hogy felvegye a tésztát.

Tehát, ha az olaj és a nagyrózsa forma felmelegedett, akkor a formát tésztában megmártjuk és az olajba helyezzük, hogy megsüljön.

Tipp: a mártásnál ügyeljünk arra, hogy maradjon ki szabad, tésztamentes rész, így könnyebb lesz vele dolgozni.

Körülbelül 1 perc alatt készre sütjük, szalvétára, vagy papírtörlőre helyezzük, hogy le tudjon itatódni róla a felesleges olaj.

Tálaláskor porcukorral hintjük meg.

Esetleges módon a porcukrot vaníliás cukorral, vagy esetleg fahéjas porcukorral is helyettesíthetjük, így még finomabbá tehetjük a fánkunkat.


Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöljük.